Ρωσία: Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 42 ουκρανικά drones στην Κριμαία

Ρωσία: Η Μόσχα ανακοίνωσε ότι κατέρριψε 42 ουκρανικά drones στην Κριμαία

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν ακόμη ότι η Ουκρανία εκτόξευσε πύραυλο εναντίον της ρωσικής επικράτειας

Το Rωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε, ότι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα οι δυνάμεις του κατέστρεψαν 42 ουκρανικά τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη στον εναέριο χώρο της χερσονήσου της Κριμαίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, τα εννέα UAVs καταρρίφθηκαν από συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας και τα υπόλοιπα 33 εξουδετερώθηκαν από συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, χωρίς να πλησιάσουν τους στόχους τους στη χερσόνησο της Κριμαίας, στην προσάρτηση της οποίας είχε προχωρήσει η Μόσχα το 2014.

Παράλληλα οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις ανακοίνωσαν, ότι η Ουκρανία αποπειράθηκε να επιτεθεί σε πολιτικό στόχο στη Ρωσική επικράτεια χρησιμοποιώντας τροποποιημένο πύραυλο που εκτόξευσε συστοιχία S-200, σοβιετικής κατασκευής συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας. Ο πύραυλος καταστράφηκε από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα στην περιφέρεια Καλούγκα, που γειτονεύει με αυτή της Μόσχας, κατά το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Δεν έχει υπάρξει καμιά ουκρανική αντίδραση μέχρι στιγμής.

Λίγο νωρίτερα, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε πως δυο από τα τρία κυριότερα πολιτικά αεροδρόμια της Μόσχας, το Βνούκοβα και το Νταμαντιένταβα, ανέστειλαν όλες τις πτήσεις. Κάτοικοι των ρωσικών περιφερειών Τούλα και Καλούγκα ανέφεραν μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης, πως άκουσαν εκρήξεις, σύμφωνα με τον ρωσικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Baza. Πρόκειται για την όγδοη συνεχόμενη νύχτα ουκρανικών επιδρομών στη Ρωσία, κυρίως με τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη-καμικάζι και στόχο ιδίως τη Μόσχα.

Σε μια από τις επιδρομές, τα ξημερώματα προχθές Τετάρτη, έχασαν τη ζωή τους τρεις άμαχοι σε παραμεθόρια περιοχή. Οι πτήσεις διακόπηκαν στα κυριότερα αεροδρόμια της Μόσχας για μερικές ώρες την Τρίτη και προχθές Τετάρτη.