Νιγηρία: Δύο νεκροί από κατάρρευση κτιρίου στην πρωτεύουσα Αμπούτζα

Νιγηρία: Δύο νεκροί από κατάρρευση κτιρίου στην πρωτεύουσα Αμπούτζα

Περίπου 35 διασώθηκαν από τα ερείπια

Δύο άνθρωποι ανασύρθηκαν νεκροί και περίπου 35 διασώθηκαν από τα ερείπια κτιρίου που κατέρρευσε τη νύχτα που πέρασε στην Αμπούτζα της Νιγηρίας.

Ήταν γύρω στις 23:00 (τοπική ώρα, 01:00 ώρα Ελλάδος) όταν κατέρρευσε το διώροφο κτίριο στη συνοικία Γκάρκι της νιγηριανής πρωτεύουσας. Επί τόπου έσπευσαν διασώστες που με τη βοήθεια εθελοντών απεγκλώβισαν επιζώντες, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

«Βοηθήσαμε στον απεγκλωβισμό αρκετών ανθρώπων. Δύο εξ αυτών δεν είχαν τις αισθήσεις τους. Περισσότεροι από 20 ανασύρθηκαν από τα ερείπια», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Γιακούμπου Ινούα, υπάλληλος σε γειτονικό κατάστημα, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο Άμπας Ίντρις, επικεφαλής της υπηρεσίας διαχείρισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας, ανακοίνωσε πως η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στα ερείπια του διώροφου κτιρίου ολοκληρώθηκε.

Καταρρεύσεις κτιρίων σημειώνονται συχνά στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής, με τις νιγηριανές αρχές να τις αποδίδουν κυρίως σε πολεοδομικές αυθαιρεσίες και κακοτεχνίες.