Ουδέν σχόλιο» η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον πιθανολογούμενο θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν

Ουδέν σχόλιο» η αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον πιθανολογούμενο θάνατο του Γεβγκένι Πριγκόζιν

Ο Στάνο απέφυγε επίσης να αναφερθεί σε πολιτικές προεκτάσεις που ενδέχεται να έχει

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνήθηκε να σχολιάσει τον πιθανολογούμενο θάνατο του αρχηγού της ρωσικής παραστρατιωτικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν σε αεροπορικό δυστύχημα στη Ρωσία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πίτερ Στάνο τόνισε ότι οι αναφορές για τον θάνατο του Πριγκόζιν είναι δύσκολο να επαληθευτούν. «Θέλω να πω, σχεδόν τίποτα που βγαίνει από τη Ρωσία αυτές τις μέρες είναι αξιόπιστο», είπε.

Ο Στάνο απέφυγε επίσης να αναφερθεί σε πολιτικές προεκτάσεις που ενδέχεται να έχει ο θάνατος Πριγκόζιν, λόγω των αμφιβολιών που περιβάλλουν την υπόθεση.

Ο εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας πρόσθεσε ότι δεν περιμένει ότι οι δραστηριότητες της Wagner σε περιοχές κρίσης όπως η Ουκρανία, η Συρία και η Λιβύη θα σταματήσουν λόγω του θανάτου Πριγκόζιν λόγω των δεσμών της μισθοφορικής οργάνωσης με τη ρωσική κυβέρνηση.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία αερομεταφορών της Ρωσίας (Rossaviatsia) ανακοίνωσε χθες ότι ο Πριγκόζιν επέβαινε σε ιδιωτικό τζετ Embraer Legacy 600, που συνετρίβη στην περιφέρεια Τβερ, βόρεια της Μόσχας, παρασύροντας στον θάνατο τους 10 επιβαίνοντες - επτά επιβάτες και τρία μέλη πληρώματος.

Δεν έχει υπάρξει επίσημο σχόλιο από το Κρεμλίνο ή το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για την τύχη του Πριγκόζιν, αλλά το κανάλι του Telegram Grey Zone που συνδέεται με την Wagner επιβεβαίωσε τον θάνατό του, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ξεκίνησαν έρευνα. Σύμφωνα με μη κατονομαζόμενες πηγές που επικαλούνται ρωσικά μέσα ενημέρωσης, το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από έναν ή περισσότερους πυραύλους εδάφους-αέρος.