Ισραήλ: Αγόρι έχασε τη ζωή του από κατολίσθηση βράχων σε φυσικό καταφύγιο στη Νεκρά Θάλασσα

Ισραήλ: Αγόρι έχασε τη ζωή του από κατολίσθηση βράχων σε φυσικό καταφύγιο στη Νεκρά Θάλασσα

Η έρημος του Εΐν Γκεβί αποτελεί μια τοποθεσία δημοφιλή στους πεζοπόρους

Ένα αγόρι έχασε τη ζωή του και τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν από κατολίσθηση βράχων που σημειώθηκε σήμερα σε δημοφιλές ισραηλινό φυσικό καταφύγιο κοντά στη Νεκρά Θάλασσα, ανακοίνωσε η υπηρεσία ασθενοφόρων.

Η αστυνομική επιχείρηση διάσωσης συνεπικουρήθηκε από τον στρατό, ο οποίος έστειλε ελικόπτερα για να βοηθήσει στην μεταφορά των θυμάτων. Ορισμένοι από τους τραυματίες παγιδεύτηκαν κάτω από βράχους. Απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στο νοσοκομείο.

«Μπορούσες να δεις βράχους στο μέγεθος αυτοκινήτων να πέφτουν κάτω», είπε στο ισραηλινό ραδιοφωνικό δίκτυο Kan Radio ο Γιόναταν Μπαρ Γιαβίντ, ο οποίος βρισκόταν με την οικογένειά του στην τοποθεσία Εΐν Γκεβί. Ο ίδιος δεν τραυματίστηκε, αλλά δύο από τα παιδιά του μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με ελαφρά τραύματα.

Οι προειδοποιήσεις για πτώση βράχων είναι συχνές στη βραχώδη περιοχή της νότιας ερήμου του Εΐν Γκεβί, μια τοποθεσία δημοφιλή στους πεζοπόρους, γνωστή για τις πηγές και τους καταρράκτες της, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η αστυνομία είπε ότι ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό. Τμήματα της περιοχής θα παραμείνουν κλειστά ενώ διεξάγεται γεωλογική έρευνα, δήλωσε ο επικεφαλής της μονάδας διάσωσης του Εΐν Γκεβί, Άλον Σαχάλ.