Ρωσία: Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από καταστροφή ουκρανικού drone στην περιοχή της Μόσχας

Ρωσία: Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν από καταστροφή ουκρανικού drone στην περιοχή της Μόσχας

Σχεδόν 50 πτήσεις επηρεάστηκαν

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα όταν κομμάτια από ουκρανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone), που καταστράφηκε από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα, έπεσαν πάνω σε ένα σπίτι στην περιοχή της Μόσχας, όπως ανέφερε ο περιφερειακός κυβερνήτης.

Σχεδόν 50 αεροπορικές πτήσεις προς και από την πρωτεύουσα επηρεάστηκαν από την αναχαίτιση από τη Ρωσία, όπως ανέφερε η Μόσχα, ουκρανικού drone στην περιοχή Ρούζσκι, δυτικά της πρωτεύουσας, και την καταστροφή ενός άλλου στην περιοχή Ιστρίνσκι εκεί κοντά.

Οι αφίξεις και οι αναχωρήσεις από και στα τέσσερα κύρια αεροδρόμια της Μόσχας --Βνούκοβο, Ντομοντέντοβο, Σερεμέτιεβο και Ζουκόφκσι-- περιορίστηκαν επηρεάζοντας 45 επιβατικά και δύο μεταφορικά αεροπλάνα, όπως ανέφερε η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, Rosaviatsia.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει κατ΄επανάληψη πως στρατιωτικά drones που πετάνε πάνω από τη Μόσχα --που μαζί με την περιοχή γύρω από τη ρωσική πρωτεύουσα έχει πληθυσμό 22 εκατομμύρια-- μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη καταστροφή.

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι κατέρριψε ένα drone στην περιοχή Μπέλγκοροντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, ενώ ο κυβερνήτης της περιοχής Καλούγκα, νότια της Μόσχας, είπε πως ένα drone απωθήθηκε επίσης εκεί. Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές από αυτές τις επιθέσεις, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Τα πλήγματα με αεροπορικά drones βαθιά μέσα στο έδαφος της Ρωσίας έχουν αυξηθεί αφότου δύο drones καταστράφηκαν πάνω από το Κρεμλίνο στις αρχές Μαΐου. Τα πλήγματα με drones στη ρωσική πρωτεύουσα είναι όλο και πιο συχνά τους τελευταίους μήνες.

Δεν είναι σαφές τι αντίκτυπο θα έχουν οι επιθέσεις με drones στις αντιλήψεις των Ρώσων πολιτών για τον πόλεμο. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως η υποστήριξη για τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία παραμένει υψηλή, γύρω στο 75%, αν και υπάρχουν ερωτήματα για το πόσο ακριβείς είναι οι δημοσκοπήσεις στη Ρωσία.

Η Ουκρανία κατά κανόνα δεν σχολιάζει ποιος είναι πίσω από επιθέσεις σε ρωσικό έδαφος, αν και αξιωματούχοι έχουν εκφράσει δημόσια ικανοποίηση για αυτές.