Ιράκ: Τρία μέλη του PKK σκοτώθηκαν από τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη Σουλεϊμανίγια

Ιράκ: Τρία μέλη του PKK σκοτώθηκαν από τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη Σουλεϊμανίγια

Αυτός ήταν ο τέταρτος βομβαρδισμός εναντίον μελών του ΡΚΚ από την Κυριακή

Τρία μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν σκοτώθηκαν σήμερα από πλήγμα μη επανδρωμένου, τηλεχειριζόμενου αεροσκάφους «του τουρκικού στρατού» στο βόρειο Ιράν, όπως έγινε γνωστό από τις αρχές του Ιρακινού Κουρδιστάν.

Σε αυτήν την αυτόνομη περιοχή, που συνορεύει με την Τουρκία, έχουν ενταθεί από την περασμένη Κυριακή οι επιδρομές δρόνων εναντίον του PKK, τις οποίες οι αρχές αποδίδουν στην Άγκυρα.

Ο τουρκικός στρατός σπανίως κάνει ανακοινώσεις για τις επιχειρήσεις του στο Ιράκ.

Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική υπηρεσία του Ιρακινού Κουρδιστάν, «ένας δρόνος του τουρκικού στρατού έθεσε στο στόχαστρο ένα όχημα του PKK κοντά στη Ναλπαρές», μια κοινότητα της επαρχίας Σουλεϊμανίγια πάνω στον δρόμο που οδηγεί στα σύνορα με το Ιράν. «Ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του PKK, ένας μαχητής και ο οδηγός σκοτώθηκαν», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Αυτός ήταν ο τέταρτος βομβαρδισμός εναντίον μελών του ΡΚΚ από την Κυριακή. Συνολικά, έχουν σκοτωθεί έξι άνθρωποι, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Νωρίτερα, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έξι Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με το PKK στο βόρειο Ιράκ.