ΗΠΑ: Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο η απονομή των βραβείων Έμι, λόγω της απεργίας ηθοποιών και σεναριογράφων

ΗΠΑ: Αναβλήθηκε για τον Ιανουάριο η απονομή των βραβείων Έμι, λόγω της απεργίας ηθοποιών και σεναριογράφων

Η 75η τελετή των Βραβείων Έμι θα διεξαχθεί τη Δευτέρα,15 Ιανουαρίου 2024

Η τελετή απονομής των βραβείων Έμι, των «Όσκαρ» της αμερικανικής τηλεόρασης, αναβάλλεται για περίπου τέσσερις μήνες, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές, καθώς η απεργία των ηθοποιών και των σεναριογράφων του Χόλιγουντ έχει παραλύσει τον τομέα εδώ και περισσότερες από 100 ημέρες.

Η απονομή ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 18 Σεπτεμβρίου αλλά μετατέθηκε για τα μέσα Ιανουαρίου 2024, ανακοίνωσαν το τηλεοπτικό κανάλι Fox και η Ακαδημία της Τηλεόρασης, σε κοινή ανακοίνωσή τους.

«Η 75η τελετή των Βραβείων Έμι θα μεταδοθεί τη Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του καναλιού που αναμεταδίδει ζωντανά την τελετή.

Η τελετή, το σημαντικότερο «ραντεβού» του ραδιοτηλεοπτικού τομέα, είχε αναβληθεί για τελευταία φορά το 2001, λόγω των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί καμία συμβιβαστική λύση μεταξύ των συνδικάτων των σεναριογράφων και των ηθοποιών με τα μεγάλα στούντιο. Ηθοποιοί και σεναριογράφοι ζητούν καλύτερες αμοιβές και να ρυθμιστεί η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην κινηματογραφική βιομηχανία.