Ιρλανδία: Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Μπρέι για να πουν το «τελευταίο αντίο» στη Σινέντ Ο’Κόνορ

Ιρλανδία: Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Μπρέι για να πουν το «τελευταίο αντίο» στη Σινέντ Ο’Κόνορ

Εμφανώς συγκινημένοι περπάτησαν δίπλα στη νεκροφόρα

Κρατώντας λουλούδια και τραγουδώντας τη μεγάλη επιτυχία της, το «Nothing Compares 2 U", εκατοντάδες Ιρλανδοί συγκεντρώθηκαν σήμερα στα νότια του Δουβλίνου για να αποχαιρετίσουν τη Σινέντ Ο’Κόνορ που άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 56 ετών στα τέλη Ιουλίου, στο σπίτι της στο Λονδίνο.

Έπειτα από τη νεκρώσιμη ακολουθία που τελέστηκε το πρωί σε στενό κύκλο, παρουσία του προέδρου της Ιρλανδίας Μάικλ Χίγκινς και του πρωθυπουργού Λίο Βαράντκαρ, η νεκρώσιμη πομπή κινήθηκε κατά μήκος της προκυμαίας του Μπρέι, του μικρού χωριού στα νότια του Δουβλίνου όπου έζησε η Ο’Κόνορ επί μια 15ετία.

Χιλιάδες άνθρωποι, εμφανώς συγκινημένοι, περπάτησαν δίπλα στη νεκροφόρα, με κάποιους να τη ραίνουν με λουλούδια ενώ άλλοι τραγουδούσαν γνωστές επιτυχίες της. Στην κεφαλή της πομπής, ένα βανάκι ήταν καλυμμένο με σημαίες της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ και από τα μεγάφωνά του ακουγόταν το «Natural Mystic» του Μπομπ Μάρλεϊ.

«Η Σινέντ λάτρευε τη ζωή στο Μπρέι», έγραψαν οι οικείοι της σε μια ανακοίνωση που έδωσαν την Κυριακή στη δημοσιότητα. «Με αυτή τη λιτανεία, η οικογένεια θέλει να τιμήσει τους κατοίκους» της περιοχής και να τους δώσει την ευκαιρία να πουν «το τελευταίο αντίο».

Η πομπή πέρασε μπροστά από το παλιό σπίτι της τραγουδίστριας, όπου ήταν τοποθετημένα πολλά στεφάνια. «Σινέντ, ευχαριστούμε που μας άκουσες και απάντησες. Συγγνώμη που σου ραγίσαμε την καρδιά» έγραφε ένα μήνυμα που είχε αφεθεί στην πόρτα του σπιτιού, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Το κύμα της θλίψης και οι εκδηλώσεις προς τιμή της ζωής και του έργου της Σινέντ Ο’Κόνορ μαρτυρούν τη βαθιά επιρροή που είχε στον ιρλανδικό λαό», ανέφερε ο πρόεδρος της Ιρλανδίας σε μια ανακοίνωσή του, επισημαίνοντας τη «μοναδική συμβολή» και την «υπέροχη δημιουργικότητά της».

Κατά τη διάρκεια της τελετής, πριν από την πομπή, ο ιμάμης Ούμαρ αλ Κάντρι, ο επικεφαλής του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Ιρλανδίας, είπε μια προσευχή στη μνήμη της Σινέντ, η οποία ασπάστηκε το Ισλάμ το 2018 και είχε αλλάξει το όνομά της σε Σουχάντα Σαντακάτ. «Είναι τιμή που βρίσκομαι εδώ με αυτήν την ευκαιρία και ευχαριστώ ειλικρινά την οικογένεια που αγκάλιασε τη μουσουλμανική ταυτότητα» της τραγουδίστριας, έγραψε στην πλατφόρμα Χ.

Η ταφή της Σινέντ Ο’ Κόνορ θα γίνει αργότερα, σε στενό οικογενειακό κύκλο.