Γαλλία: Ένας 55χρονος Γερμανός φυλάκισε και υπέβαλλε σε βασανιστήρια τη σύζυγό του επί 12 χρόνια

Γαλλία: Ένας 55χρονος Γερμανός φυλάκισε και υπέβαλλε σε βασανιστήρια τη σύζυγό του επί 12 χρόνια

Είχε κατάγματα στα πόδια και τα δάχτυλα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για νοσηλεία

Μια 53χρονη Γερμανίδα, που υποστηρίζει ότι ζούσε φυλακισμένη από το 2011 σε ένα διαμέρισμα στο Φορμπάκ, στη βορειοανατολική Γαλλία, εντοπίστηκε σήμερα από αστυνομικούς, οι οποίοι συνέλαβαν τον σύζυγό της, όπως έγινε γνωστό από πηγές της αστυνομίας.

Ο ύποπτος, που είναι 55 ετών και έχει τη γερμανική υπηκοότητα, συνελήφθη στις 4 τα ξημερώματα, τοπική ώρα και τέθηκε υπό κράτηση. Η σύζυγός του βρέθηκε σε ένα δωμάτιο με κάγκελα στα παράθυρα. Ήταν γυμνή, με ξυρισμένο το κεφάλι, υποσιτισμένη και έφερε εμφανή κατάγματα. Μέσα στο διαμέρισμα υπήρχε και ένας «πάγκος βασανιστηρίων».

Το Φορμπάκ είναι μια πόλη πάνω στα σύνορα της Γαλλίας με τη Γερμανία.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός RMC μετέδωσε ότι η γυναίκα είχε κατάγματα στα πόδια και τα δάχτυλα και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο για νοσηλεία. Μια πηγή της αστυνομίας είπε ότι, με βάση τις πρώτες ενδείξεις, είναι προφανές ότι υποβλήθηκε σε βασανιστήρια.

«Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε περί τίνος πρόκειται. Είναι σε εξέλιξη πολλές έρευνες, προτιμώ να είμαι επιφυλακτικός», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια άλλη αστυνομική πηγή, της δικαστικής αστυνομίας του Μετς που έχει αναλάβει την υπόθεση, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Άλλη πηγή είπε ότι η γυναίκα κατάφερε να επικοινωνήσει με τη γερμανική αστυνομία του Βισμπάντεν, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε τις γαλλικές αρχές που επενέβησαν σήμερα τα ξημερώματα. Η τοπική εφημερίδα Le Republicain Lorrain γράφει ότι τηλεφώνησε αργά το απόγευμα της Κυριακής «από το διαμέρισμα όπου την κρατούσε ο σύντροφός της, μέσα σε αποκρουστικές συνθήκες».

Οι γαλλικές αρχές διενεργούν προκαταρκτική έρευνα για τις κατηγορίες του παράνομου περιορισμού ατόμου, του βιασμού με επιβαρυντικές συνθήκες και βασανιστηρίων και βαρβαρότητας, σύμφωνα με το ενημερωτικό τηλεοπτικό κανάλι BFMTV.

Στο διαμέρισμα βρέθηκε επίσης ένα σημειωματάριο στο οποίο ο άνδρας κατέγραφε τις πράξεις του και τις ώρες που τάιζε το θύμα του, σύμφωνα με τον RMC.