Φωτιά στη Λεμεσό: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Φτάνουν στην Κύπρο τα δύο καναντέρ από την Ελλάδα

Φωτιά στη Λεμεσό: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες  – Φτάνουν στην Κύπρο τα δύο καναντέρ από την Ελλάδα

Ξεκίνησαν με το πρώτο φως της ημέρας οι ρίψεις νερού

Χωρίς να σταματήσουν λεπτό συνέχισαν να μάχονται με τις φλόγες όλο το βράδυ της Κυριακής (6/8) οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Κύπρου ενώ με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν να επιχειρούν εκ νέου οι εναέριες δυνάμεις πραγματοποιώντας ρίψεις νερού.

Στόχος να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που μαίνεται χθες στη Λεμεσό ενώ σήμερα φτάνουν ώστε να συμμετέχουν στην κατάσβεση δύο καναντέρ από την Ελλάδα.

Γύρω στις 10:00 θα φτάσει το πρώτο αεροσκάφος από την Ελλάδα και στις 17:00 το δεύτερο ενώ το βράδυ της Κυριακής εκκενώθηκαν τα χωριά Μαθηκολώνη, Αψιός και Απεσιά και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο στον Λιμνάτη.

 

 

Όπως αναφέρει το sigmalive.com από νωρίς τα ξημερώματα της Δευτέρας ο Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής και οι δυνάμεις εργάζονται για τη δημιουργία εγκαταστάσεων σωλήνων νερού για κατασβέσεις σε απρόσιτες περιοχές μετά από διάνοιξη οδών με καδενοφόρα οχήματα.

Όλο το βράδυ της Κυριακής υπήρχαν προβλήματα με διακοπές ρεύματος σε περιοχές που επηρεάστηκαν από τις φωτιές.

Επικοινωνία Χριστοδουλίδη με Μετσόλα

Η Ρομπέρτα Μέτσολα, Πρόεδρος Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επικοινώνησε χθες το βράδυ με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη για να του εκφράσει τη συμπαράσταση, ότι οι σκέψεις της είναι μαζί με την Κύπρο και ότι βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου για ότι χρειαστεί, οποιαδήποτε στιγμή.

Ανοικτοί οι δρόμοι

Όπως αναφέρει η Αστυνομία σε πρωινή ενημέρωση, οι δρόμοι στην επαρχία Λεμεσού (Παραμύθας – Γεράσας – Αγίας Ειρήνης και Παλώδιας – Καλού Χωριού), οι οποίοι ήταν κλειστοί λόγω της πυρκαγιάς για αρκετές ώρες έχουν από το πρωί ανοίξει.