ΗΠΑ: Μία 35χρονη μητέρα δύο παιδιών πέθανε από υπερβολική κατανάλωση… νερού

ΗΠΑ: Μία 35χρονη μητέρα δύο παιδιών πέθανε από υπερβολική κατανάλωση… νερού

Η σπάνια αιτία του θανάτου της οφείλεται στην υπερβολική και γρήγορη κατανάλωση νερού

Μία 35χρονη έχασε τη ζωή της στην Ιντιάνα των ΗΠΑ εξαιτίας μίας σπάνιας επιπλοκής, που οφείλεται σε υπερβολική και γρήγορη κατανάλωση νερού.

Η Άσλεϊ Σάμερς βρισκόταν σε λίμνη της Ιντιάνα με τον σύζυγο και τις δύο κόρες της την 4η Ιουλίου, όταν άρχισε να αισθάνεται πολύ αφυδατωμένη. «Κάποιος είπε, ότι ήπιε τέσσερα μπουκάλια νερό σε 20 λεπτά», είπε ο αδερφός της Ντέβον Μίλερ. Μετά την επιστροφή από το ταξίδι, η Σάμερς λιποθύμησε στο γκαράζ του σπιτιού της και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Η άτυχη γυναίκα δεν ανέκτησε ποτέ τις αισθήσεις της και οι γιατροί είπαν στην οικογένειά της, ότι πέθανε από τοξικότητα του νερού. Ο Δρ. Μπλέικ Φρόμπεργκ είπε, ότι η σπάνια αιτία θανάτου είναι πιο πιθανό να συμβεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ή εάν κάποιος εργάζεται έξω ή ασκείται συχνά. «Υπάρχουν ορισμένα πράγματα, που μπορούν να θέσουν κάποιον περισσότερο σε κίνδυνο, αλλά αυτό που συμβαίνει, είναι ότι έχετε πάρα πολύ νερό και όχι αρκετό νάτριο στο σώμα σας» δήλωσε, σημειώνοντας αργότερα, ότι είναι σημαντικό για τους ανθρώπους να πίνουν υγρά που έχουν ηλεκτρολύτες, όπως νάτριο και κάλιο.