ΗΠΑ: Η φρίκη που αποκαλύφθηκε από το σημειωματάριο ενός κατά συρροή βιαστή – Απήγαγε γυναίκες και τις φυλάκιζε στο σπίτι του

ΗΠΑ: Η φρίκη που αποκαλύφθηκε από το σημειωματάριο ενός κατά συρροή βιαστή – Απήγαγε γυναίκες και τις φυλάκιζε στο σπίτι του

Τον έπιασαν όταν ένα από τα θύματα του κατάφερε να αποδράσει

Στη σύλληψη ενός 29χρονου άνδρα, του Νεγκάσι Ζουμπέρι, ο οποίος κατηγορείται ότι κρατούσε αιχμάλωτη μια γυναίκα σε αυτοσχέδιο κελί στο Όρεγκον προχώρησαν οι αμερικανικές αρχές, οι οποίες εκτιμούν πως πρόκειται για κατά συρροή βιαστή με δράση σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε αφότου η γυναίκα από το Σιάτλ κατάφερε να δραπετεύσει από το κλουβί της στο σπίτι του δράστη στο Klamath Falls του Όρεγκον. Όπως αναφέρει το FBI η γυναίκα ήρθε σε επαφή με τις αρχές και κατήγγειλε πως δέχτηκε σεξουαλική επίθεση.

Σύμφωνα με το CNNo Νεγκάσι Ζουμπέρι έχει ζήσει από το 2016 σε τουλάχιστον 10 διαφορετικές πολιτείες και έχει συνδεθεί με διάφορες βίαιες επιθέσεις. Οι ομοσπονδιακές αρχές εκτιμούν πως μπορεί να υπάρχουν και άλλα θύματα βιασμού.

Βάσει της καταγγελίας, στις 15 Ιουλίου, ο Νεγκάσι Ζουμπέρι παρουσιάστηκε ως αστυνομικός στη γυναίκα εργάτρια του σεξ. Το θύμα δήλωσε στο FBI πως ο δράστης είχε μαζί του αστυνομικά σήματα, όπλο και ένα Taser. Ακολούθως της είπε πως τίθεται υπό κράτηση, τις πέρασε χειροπέδες και την έβαλε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του.

 

Η γυναίκα κατά τη διάρκεια της διαδρομής παρατήρησε πως ο προορισμός που είχε τεθεί στον χάρτη του κινητού του δράστη απείχε πάνω από δύο ώρες. Έτσι κατάλαβε πως δεν πρόκειται για αστυνομικό και πως είχε απαχθεί. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής ο Νεγκάσι Ζουμπέρι σταμάτησε και τις επιτέθηκε σεξουαλικά.

Όταν έφτασαν στο σπίτι στο Klamath Falls, ο δράστης την έβαλε σε «ένα αυτοσχέδιο κελί που είχε κατασκευάσει στο γκαράζ του» φτιαγμένο από τσιμεντόλιθους και μια μεταλλική πόρτα. Την εγκατέλειψε κλειδωμένη, όμως η γυναίκα κατάφερε χτυπώντας επανειλημμένα την πόρτα να αποδράσει από ένα μικρό άνοιγμα που δημιουργήθηκε. Βγαίνοντας από το κελί της είδε το όχημα του Ζουμπέρι παρκαρισμένο στο γκαράζ, το έψαξε, βρήκε μέσα το όπλο του, το πήρε μαζί και έφυγε.

Μόλις βγήκε στο δρόμο σταμάτησε ένα οδηγό, ο οποίος τηλεφώνησε στην αστυνομία. Η ίδια μεταφέρθηκε σε ένα κοντινό νοσοκομείο και κατέθεσε στους αστυνομικούς. Από την έρευνα διαπιστώθηκαν στοιχεία που επιβεβαίωναν την καταγγελία της και πραγματοποιήθηκε έφοδος στο σπίτι του, όπου εντοπίστηκε το αυτοσχέδιο κελί και προχώρησαν στη σύλληψη του Νεγκάσι Ζουμπέρι, λίγες ώρες αργότερα, στο Ρίνο της Νεβάδα.

 

Οι αρχές εντόπισαν ένα σημειωματάριο στο οποίο φαίνεται να έγραφε τα φρικιαστικά σχέδιά του για τις απαγωγές. «Άσε το τηλέφωνο στο σπίτι. Βεβαιώσου ότι δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στη ζωή τους. Δεν πρέπει να ξεκινήσει οποιαδήποτε έρευνα». Σε μια άλλη σελίδα ανέφερε: «Σκάψε έναν λάκκο βάθους 30 μέτρων». Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως αφορά τον τρόπο για να ξεφορτώνεται τα θύματά του.

Σύμφωνα με το FBI, ο δράστης στόχευε εργάτριες του σεξ για τις επιθέσεις του μεταξύ Αυγούστου 2016 και Ιουλίου 2023 στην Καλιφόρνια, την Ουάσιγκτον, το Όρεγκον, το Κολοράντο, τη Γιούτα, τη Φλόριντα, τη Νέα Υόρκη, το Νιου Τζέρσεϊ, την Αλαμπάμα και τη Νεβάδα.

«Είμαστε τυχεροί που αυτή η γενναία γυναίκα δραπέτευσε και ειδοποίησε τις αρχές», δήλωσε η ειδική πράκτορας Στέφανι Σαρκ σε σχετική ανακοίνωση. «Αν και μπορεί να βοήθησε στην προστασία των μελλοντικών θυμάτων, δυστυχώς έχουμε συνδέσει τώρα τη Zuberi με πολλές βίαιες επιθέσεις σε τουλάχιστον τέσσερις πολιτείες και πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι πολύ περισσότερες».

Ο Νεγκάσι Ζουμπέρι – ο οποίος χρησιμοποιούσε επίσης τα ονόματα Sakima, Justin Hyche και Justin Kouassi – πιστεύεται ότι είχε διάφορες μεθόδους για να «κερδίσει τον έλεγχο των θυμάτων του», όπως να ρίχνει ναρκωτικά στα ποτά τους, να παριστάνει τον αστυνομικό και να ζητά υπηρεσίες σεξ. Μετά τους βιασμούς απειλούσε με αντίποινα τα θύματά του εάν ειδοποιούσαν την αστυνομία. Οι αρχές καλούν τους πολίτες να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία γνωρίζουν, ώστε να αποκαλυφθούν το μέγεθος της δράσης τους.