Από ασιτία πέθανε 39χρονη Ρωσίδα vegan influencer

Από ασιτία πέθανε 39χρονη Ρωσίδα vegan influencer

Ακολουθούσε επί 10 χρόνια μια ωμή φυτική δίαιτα που αποτελούνταν από φρούτα, φύτρες ηλιόσπορου, smoothies φρούτων και χυμούς

Η vegan influencer Ζάνα Σαμσόνοβα που ζούσε με μια «ακραία» δίαιτα με εξωτικά φρούτα, πέθανε στις 21 Ιουλίου στη Μαλαισία, με τα αίτια του θανάτου της να φέρεται ότι ήταν η ασιτία και η εξάντληση.

Καταγόταν από την Ρωσία και ακολουθούσε επί 10 χρόνια μια ωμή φυτική δίαιτα που αποτελούνταν από φρούτα, φύτρες ηλιόσπορου, smoothies φρούτων και χυμούς. Υπήρχαν επίσης περίοδοι κατά τις οποίες η 39χρονη ασκούσε «ξηρή νηστεία», όπου αρνιόταν να φάει ή να πιει οτιδήποτε για μέρες. Η influencer η οποία ταξίδευε σε όλη την Ασία τα τελευταία 17 χρόνια, φέρεται να πέθανε από λοίμωξη που μοιάζει με χολέρα και η οποία επιδεινώθηκε από την ακραία περιοριστική διατροφή της, δήλωσε η μητέρα της στη ρωσική εφημερίδα Vechernyaya Kazan. Πρόσθεσε πως η κόρη της επρόκειτο να επιστρέψει στο Καζάν την ημέρα του θανάτου της.

Η Ζάνα Σαμσόνοβα στην αρχή επέτρεπε στον εαυτό της να καταναλώνει περιστασιακά ψάρια και γαλακτοκομικά. Έπειτα όμως πέρασε από τον βιγκανισμό σε μια αμιγώς ωμή διατροφή, που αποτελείται από λαχανικά και φρούτα, δημοσιεύοντας στο προφίλ της στο Instagram συνταγές που περιέγραφε ως «υγιεινές». Η 39χρονη η οποία εμφανιζόταν όλο και πιο αδυνατισμένη στα βίντεο της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσο περνούσε ο καιρός, δημοσίευε πλάνα από το γεύμα της, το οποίο κατά καιρούς αποτελούνταν από ένα ολόκληρο πεπόνι και χυμό καρότου. «Παρά το γεγονός ότι μαγειρεύω φανταχτερά ωμά πιάτα, εγώ η ίδια τρώω πολύ απλά. Το φαγητό μου είναι απλό, χωρίς λάδι, χωρίς αλάτι, χωρίς αφυδατωμένες τροφές και χωρίς πρωτεΐνες», έγραψε σε μια ανάρτηση.

Ένας φίλος της είπε, ότι την είδε πριν από μερικούς μήνες στη Σρι Λάνκα «να φαίνεται εξαντλημένη». «Την έστειλαν στο σπίτι της για να αναζητήσει θεραπεία. Ωστόσο, το έσκασε και πάλι. Όταν την είδα στο Πουκέτ, τρομοκρατήθηκα», είπε. Η ίδια θεωρούσε, πως η «ωμή» χορτοφαγική διατροφή την βοηθούσε να είναι απόλυτα υγιής και να μην έχει ούτε το συνηθισμένο εποχιακό κρυολόγημα. Τελικά την οδήγησε πρόωρα στον θάνατο.