Ουκρανία: Η Μόσχα αναφέρει ότι έπληξε στόχους στην Οδησσό όπου προετοιμάζονταν «τρομοκρατικές ενέργειες»

Ουκρανία: Η Μόσχα αναφέρει ότι έπληξε στόχους στην Οδησσό όπου προετοιμάζονταν «τρομοκρατικές ενέργειες»

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά

Η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέστρεψε όλους τους στόχους που είχε ορίσει στο ουκρανικό λιμάνι της Οδησσού, τονίζοντας ότι οι στόχοι αυτοί χρησιμοποιούνταν για την προετοιμασία «τρομοκρατικών ενεργειών» εναντίον ρωσικών δυνάμεων.

«Χθες το βράδυ, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν επίθεση...σε εγκαταστάσεις όπου προετοιμάζονταν τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον της Ρωσίας με χρήση ναυτικών drones», ανέφερε ο ρωσικός στρατός.

Σε νεότερο απολογισμό αυτής της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης που έγινε στις 03:00 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν μεταξύ των οποίων τέσσερα παιδιά, ενώ καταστράφηκε ένας ορθόδοξος καθεδρικός ναός, τοποθεσία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Το Κίεβο έκανε λόγο για «έγκλημα πολέμου». «Ο Καθεδρικός Ναός Μεταμορφώσης του Σωτήρος, που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Οδησσού, που προστατεύεται από την Unesco, καταστράφηκε. Ένα έγκλημα πολέμου που δεν θα ξεχαστεί και δεν θα συγχωρηθεί ποτέ», ανέφερε στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διεύψευσε ότι έπληξε τον ναό, υποστηρίζοντας ότι αυτός επλήγη από ουκρανικό αντιαεροπορικό πύραυλο.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι διεμήνυσε πως «οπωσδήποτε» θα υπάρξουν «αντίποινα» για αυτά τα ρωσικά πλήγματα.