Ανησυχούν οι Αμερικανοί για την τύχη του στρατιώτη που πέρασε τα σύνορα της Βόρειας Κορέας

Ανησυχούν οι Αμερικανοί για την τύχη του στρατιώτη που πέρασε τα σύνορα της Βόρειας Κορέας

Η Ουάσινγκτον χρησιμοποιεί πολλαπλούς διαύλους για να μάθει την τύχη του Τράβις Κινγκ

Η γραμματέας του αμερικανικού στρατού Κριστίν Γουόρμουθ εξέφρασε σήμερα τη βαθιά ανησυχία της για την τύχη του στρατιώτη Τράβις Κινγκ, τονίζοντας ότι η Ουάσινγκτον έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για να προσεγγίσει την Πιονγκγιάνγκ, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων διαύλους επικοινωνίας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε ότι ο Τράβις Κινγκ, ο οποίος στρατεύθηκε το 2021, διέσχισε ηθελημένα και χωρίς άδεια τα σύνορα ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα, που τεχνικά βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επίσκεψης στην Αποστρατιωτικοποιημένη Ζώνη που χωρίζει τις δύο χώρες.

Η Γουόρμουθ, πολιτική προϊσταμένη του στρατού των ΗΠΑ, τόνισε ότι δεν είναι ακόμη σαφές γιατί ο Κινγκ πέρασε στη Βόρεια Κορέα, σημειώνοντας ότι ο Αμερικανός στρατιώτης φέρεται να βρισκόταν αντιμέτωπος με πειθαρχικά μέτρα κατά την επιστροφή του στις ΗΠΑ. Η Αμερικανίδα αξιωματούχος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες που να υποδηλώνουν ότι ο Κινγκ είναι υποστηρικτής της Βόρειας Κορέας.

«Ειλικρινά, ανησυχώ για αυτόν», είπε, μιλώντας σε ένα φόρουμ για θέματα ασφαλείας στο Άσπεν του Κολοράντο, επικαλούμενη την περίπτωση του Ότο Γουάρμπιερ, ενός Αμερικανού φοιτητή που πέθανε το 2017 λίγο μετά την απελευθέρωση από τη Βόρεια Κορέα. «Ανησυχώ για το πώς ενδέχεται να τον μεταχειριστούν. Για αυτόν τον λόγο, θέλουμε να τον φέρουμε πίσω».

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει προσεγγίσει τον βορειοκορεατικό στρατό μέσω «πολλαπλών διαύλων» για να μάθει για την τύχη του Αμερικανού στρατιώτη.