Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ένας από τους πιο καταζητούμενους χάκερ στον πλανήτη

Πέθανε σε ηλικία 59 ετών ένας από τους πιο καταζητούμενους χάκερ στον πλανήτη

Την δεκαετία του 1990 εισχωρούσε στα τηλεφωνικά και κινητά δίκτυα των ΗΠΑ, βανδαλίζοντας κυβερνητικά, εταιρικά και πανεπιστημιακά συστήματα υπολογιστών

Ο Κέβιν Μίτνικ, ένας χάκερ που κάποτε ήταν ένας από τους πλέον καταζητούμενους χάκερ στις Ηνωμένες Πολιτείες, πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 59 χρονών, σύμφωνα με ανακοίνωση που μοιράστηκαν την Τετάρτη μια εταιρεία εκπαίδευσης στην κυβερνοασφάλεια, την οποία συνίδρυσε και ένα γραφείο τελετών στο Λας Βέγκας.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από την Kathy Wattman, εκπρόσωπο της εταιρείας εκπαίδευσης KnowBe4, σύμφωνα με την New York Times. Η αιτία του θανάτου ήταν επιπλοκές από καρκίνο του παγκρέατος. Είχε υποβληθεί σε θεραπεία στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ μετά τη διάγνωσή του πριν από έναν χρόνο, σύμφωνα με το King David Memorial Chapel & Cemetery στο Λας Βέγκας. Αφού εξέτισε ποινή φυλάκισης για παραβίαση και αλλοίωση εταιρικών δικτύων υπολογιστών, αποφυλακίστηκε το 2000 και ξεκίνησε μια νέα καριέρα ως σύμβουλος ασφαλείας, συγγραφέας και δημόσιος ομιλητής.

Ο Μίτνικ ήταν ευρέως γνωστός για την εγκληματική του δραστηριότητα κατά τη δεκαετία του 1990, που αφορούσε την κλοπή χιλιάδων αρχείων δεδομένων και αριθμών πιστωτικών καρτών από υπολογιστές σε όλη τη χώρα. Χρησιμοποίησε τις ικανότητές του για να εισχωρήσει στα τηλεφωνικά και κινητά δίκτυα της χώρας, βανδαλίζοντας κυβερνητικά, εταιρικά και πανεπιστημιακά συστήματα υπολογιστών. Οι ερευνητές τον ονόμασαν τότε τον «πιο καταζητούμενο» χάκερ υπολογιστών στον κόσμο.