Λίβανος: Τρία μέλη της Χεζμπολάχ τραυματίστηκαν από «ισραηλινά πυρά»

Λίβανος: Τρία μέλη της Χεζμπολάχ τραυματίστηκαν από «ισραηλινά πυρά»

Το επεισόδιο έγινε στα σύνορα των δύο χωρών

Τρία μέλη της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ τραυματίστηκαν σήμερα από πυρά κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, όπως ανέφερε μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας στον νότιο Λίβανο.

Η πηγή αυτή, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της επειδή δεν είχε την άδεια να μιλήσει σε δημοσιογράφους, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα τρία μέλη της Χεζμπολάχ τραυματίστηκαν «από ισραηλινά πυρά». Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από άλλες τρεις πηγές.

Το επεισόδιο αυτό σημειώνεται ανήμερα της συμπλήρωσης 17 ετών από την έναρξη του πολέμου του 2006 μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, κατά τον οποίο σκοτώθηκαν 1.200 άνθρωποι στον Λίβανο (στην πλειονότητά τους άμαχοι) και περίπου 160 Ισραηλινοί, κυρίως στρατιώτες που μάχονταν τη Χεζμπολάχ εντός του λιβανέζικου εδάφους.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από το γραφείο Τύπου της Χεζμπολάχ. Ο ισραηλινός στρατός είπε ότι χρησιμοποίησε «μη φονικό όπλο» για να απομακρύνει «έναν αριθμό υπόπτων» που επιχείρησαν να καταστρέψουν τον φράχτη ασφαλείας, στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο.

Η λιβανέζικη πηγή που περιέγραψε τις εξελίξεις στο πρακτορείο Reuters έκανε λόγο για «επίθεση». Μια άλλη πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εκτόξευσαν μια χειροβομβίδα με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι, αναφέρθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η δημόσια τηλεόραση Kan του Ισραήλ μετέδωσε ότι μέλη της Χεζμπολάχ έβαλαν φωτιά στα σύνορα, με αποτέλεσμα να πυροδοτηθούν νάρκες και ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες έριξαν προειδοποιητικές βολές.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα αναμένεται ότι αργότερα σήμερα θα εμφανιστεί στην τηλεόραση για να κάνει μια δήλωση για την επέτειο του πολέμου του 2006.