Ιταλία: Market pass για 1,3 εκατ. ευάλωτες οικογένειες υιοθετεί η κυβέρνηση Μελόνι

Ιταλία: Market pass για 1,3 εκατ. ευάλωτες οικογένειες υιοθετεί η κυβέρνηση Μελόνι

Κάθε νοικοκυριό θα έχει στην διάθεσή του 400 ευρώ άπαξ για να ξοδέψει στην αγορά προϊόντων πρώτης ανάγκης

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανακοίνωσε, ότι η κυβέρνησή της ενέκρινε «κάρτα τροφίμων» για 1.300.000 οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

«Επενδύσαμε 500 εκατομμύρια ευρώ, για να βοηθήσουμε τις οικογένειες και θα είναι διαθέσιμη στα γραφεία των Ιταλικών Ταχυδρομείων η κάρτα "Αφιερωμένη σε Εσένα"», τόνισε η Ιταλίδα πρωθυπουργός σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά της. «Με την κάρτα αυτή, τα νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα θα έχουν στην διάθεσή τους περίπου 400 ευρώ άπαξ. Ποσό που θα μπορούν να ξοδέψουν σε εμπορικά καταστήματα τα οποία πωλούν είδη πρώτης ανάγκης, αλλά θα έχει και ευρύτερη αξία, χάρη στις εκπτώσεις που η κυβέρνησή μας πέτυχε από τα σουπερμάρκετ, διότι όλη η παραγωγική αλυσίδα έδωσε την συμβολή της», πρόσθεσε η Μελόνι.

«Παράλληλα το υπουργείο τροφικής κυριαρχίας διέθεσε άλλα 120 εκατομμύρια ευρώ, μαζί με σειρά συνδέσμων του τριτογενούς τομέα, για να δοθεί περαιτέρω στήριξη, με τρόφιμα, στις οικογένειες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες» ολοκλήρωσε η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.