Φρίκη στον Λίβανο: Πέθανε 6χρονη μετά από βιασμό και οι γονείς ανταλλάσσουν κατηγορίες

Φρίκη στον Λίβανο: Πέθανε 6χρονη μετά από βιασμό και οι γονείς ανταλλάσσουν κατηγορίες

Το κοριτσάκι έφτασε στο νοσοκομείο με σοβαρή αναιμία ως αποτέλεσμα αιμορραγίας, αφού δέχθηκε επανειλημμένα σεξουαλική επίθεση

Λιβανικά ΜΜΕ αποκάλυψαν χτες τον θάνατο ενός εξάχρονου 6 κοριτσιού, στο Ακκάρ του βόρειου Λιβάνου, μετά από βιασμό της.

Η λιβανέζικη εφημερίδα “An-Nahar” ανέφερε ότι το 6χρονο κορίτσι, η Λιν Ταλίμπ, πέθανε το Σάββατο ( 01-07-2023), 8 ημέρες αφότου ζούσε με τη μητέρα της στο σπίτι των παππούδων της στην πόλη Minieh, στο βόρειο Λίβανο, μετά το διαζύγιο των γονιών της.

Δύο ξεχωριστές ιατροδικαστικές εκθέσεις επιβεβαίωσαν ότι είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση πριν από το θάνατό της.

Στις λεπτομέρειες, η μητέρα μετέφερε το παιδί της στο νοσοκομείο Minieh και η θερμοκρασία της ήταν υψηλή, πριν επιστρέψει με την μητέρα της στο σπίτι της, αν και ο γιατρός ζήτησε την άμεση εισαγωγή της στο νοσοκομείο. Την επόμενη μέρα το κοριτσάκι πέθανε στο σπίτι των παππούδων της.

Η εφημερίδα ανέφερε ότι το κορίτσι έφτασε στο νοσοκομείο με σοβαρή αναιμία ως αποτέλεσμα αιμορραγίας, αφού δέχθηκε επανειλημμένα σεξουαλική επίθεση.

Η έκθεση του ιατροδικαστή ανέφερε μώλωπες στο πρόσωπο του παιδιού και πρήξιμο στα χείλη και επιβεβαίωσε ότι είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση.

Ενώ η οικογένεια του πατέρα του παιδιού κατέθεσε μήνυση κατά της οικογένειας της μητέρας της, οι γονείς βρίσκονται υπό έρευνα από τις αρμόδιες αρχές.

Από την πλευρά του, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου για να εξακριβωθούν τα αίτια του, σημειώνοντας ότι «η Εισαγγελία του Βορρά έστειλε δύο ιατροδικαστές να κάνουν ιατρική εξέταση και να συντάξουν έκθεση αναφέροντας λεπτομερώς την κατάσταση της υγείας του παιδιού που οδήγησε στο θάνατό της».