Ισραήλ: Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Ισραήλ: Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

Συνέχεια στις κινητοποιήσεις κατά της αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος

Εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ και ορισμένοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να εισέλθουν στον κύριο τερματικό σταθμό, με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια.

Το πεζοδρόμιο έξω από την αίθουσα αφίξεων κατακλύστηκε από Ισραηλινούς διαδηλωτές με σημαίες, τύμπανα και σφυρίχτρες. Μερικές δεκάδες κατάφεραν να εισέλθουν για λίγο μέσα στην αίθουσα, όπως φαίνεται σε εικόνες που κατέγραψε το πρακτορείο Reuters.

Η διαδήλωση έγινε στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων κατά της αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος που προωθεί η κυβέρνηση Νετανιάχου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, σε κάλεσμα που είχε κοινοποιηθεί σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, οι διοργανωτές προέτρεπαν τους διαδηλωτές να μεταβούν στο αεροδρόμιο με βαλίτσες και διαβατήρια, προκειμένου να ξεγελάσουν τις δυνάμεις ασφαλείας.

Η αστυνομία είχε διαβεβαιώσει πως δεν θα επέτρεπε σε διαδηλωτές να διαταράξουν την ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου. Αυτήν την εποχή, ο διεθνής αερολιμένας Μπεν Γκουριόν εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 90.000 ταξιδιώτες ημερησίως.