Γαλλία: Νέα μαρτυρία για τη δολοφονία του 17χρονου – Αστυνομικός είπε «πυροβολήστε τον»

Γαλλία: Νέα μαρτυρία για τη δολοφονία του 17χρονου – Αστυνομικός είπε «πυροβολήστε τον»

Συνεπιβάτης στο αυτοκίνητο όπου πυροβολήθηκε το θύμα περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τι έγινε

Η Γαλλία έζησε μία τέταρτη νύχτα με ταραχές που είχαν φωτιές, λεηλασίες και χιλιάδες συλλήψεις, έπειτα από τον θάνατο του 17χρονου από τα πυρά αστυνομικού, με τον Εμμανουέλ Μακρόν να καλείται να διαχειριστεί μία κρίση χειρότερη από τα «κίτρινα γιλέκα» που ενδέχεται να θέσει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Για τις μοιραίες στιγμές, ο τρίτος επιβάτης του αυτοκινήτου στο οποίο βρισκόταν το θύμα, υποστηρίζει πως ο ένας αστυνομικός προέτρεψε τον άλλον να πυροβολήσει τον 17χρονο. Μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Ο πρώτος αστυνομικός ζήτησε από τον Ναέλ να κατεβάσει το παράθυρο. Του είπε "σβήσε τη μηχανή αλλιώς θα σε πυροβολήσω". Και του έδωσε μία γροθιά. Και τότε έφτασε και ο δεύτερος αστυνομικός και στάθηκε μπροστά στο παρμπρίζ στο ύψος του Ναέλ. Από εκεί, ο πρώτος αστυνομικός που βρίσκεται στο επίπεδο του παραθύρου το βάζει ένα όπλο στον κρόταφο και λέει "μην κουνηθείς αλλιώς θα σου ρίξω μια σφαίρα στο κεφάλι"».

«Ο δεύτερος αστυνομικός λέει "πυροβολήστε τον". Ο πρώτος αστυνομικός του ξαναέδωσε μία γροθιά. Τότε ο Ναέλ έβαλε μπρος την μηχανή και τότε ο δεύτερος αστυνομικός που ήταν μπροστά στο όχημα πυροβόλησε. Ξαφνικά το πόδι πάτησε το γκάζι. Τον είδα να ψυχορραγεί και να τρέμει, πέσαμε πάνω σε μία μπάρα» πρόσθεσε ο αυτόπτης μάρτυρας.

Αναφορικά με τον συνοδηγό που και αυτός είναι 17 ετών, δεν έχει παρουσιαστεί στην δικαιοσύνη και ο ίδιος λέει, ότι θα το πράξει από Δευτέρα. Μίλησε στο BFM και στην εφημερίδα Le Parisien, αλλά όχι στην αστυνομία. Ανέφερε ότι θα παραβρεθεί στην κηδεία του θύματος.