Λαβρόφ: Η Ουκρανία έχει αναπτύξει στρατεύματα και βαρέα όπλα με στόχο πολιτικές υποδομές

Λαβρόφ: Η Ουκρανία έχει αναπτύξει στρατεύματα και βαρέα όπλα με στόχο πολιτικές υποδομές

Δριμύ κατηγορώ κατά του Κιέβου από τον Ρώσο ΥΠΕΞ ο οποίος υποστηρίζει, ότι η Μόσχα στοχοθετεί μόνο στρατιωτικές υποδομές

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ διέψευσε σήμερα, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας σκοπίμως στοχοθετούν αμάχους στην Ουκρανία και υποστήριξε ότι στοχοθετούν μόνο στρατιωτικές υποδομές ή άλλους στρατιωτικούς στόχους.

Η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της έχουν επανειλημμένως κατηγορήσει την Μόσχα, ότι στοχοθετεί πολιτικές υποδομές, μεταξύ των οποίων νοσοκομεία, σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και κατοικίες. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Λαβρόφ κατηγόρησε την Ουκρανία ότι ανέπτυξε στρατεύματα και βαρέα όπλα με στόχο πολιτικές υποδομές, όπως σχολεία και κτίρια διαμερισμάτων στο πλαίσιο του πολέμου με την Ρωσία και χαρακτήρισε αυτές τις τακτικές εγκλήματα πολέμου.

Ο Λαβρόφ κατηγόρησε την Δύση, ότι ασκεί "αναίσχυντες πιέσεις" σε χώρες της Αφρικής και στην Λατινική Αμερική για να συμμορφώνονται με μέτρα που έχουν ληφθεί κατά της Ρωσίας για την στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία. Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι χώρες θα πρέπει να επιτρέπεται να επιλέγουν πως να διαχειρίζονται τις σχέσεις τους με την Ρωσία.

Η Δύση έχει επιβάλει βαριές οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας έπειτα από την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022. Αλλά πολλές χώρες στον αναπτυσσόμενο χώρο, ανάμεσά τους και οι ασιάτες γίγαντες Κίνα και Ινδία, δεν έχουν λάβει ανάλογα μέτρα κατά της Μόσχας.