Λαβρόφ: Η Wagner θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στο Μαλί και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Λαβρόφ: Η Wagner θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στο Μαλί και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ τόνισε, ότι η ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης δεν θα επηρεάσει τη σχέση της Μόσχας με τους συμμάχους της

Η Wagner θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις της στο Μαλί και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, σημειώνοντας ότι η ανταρσία της μισθοφορικής οργάνωσης δεν θα επηρεάσει τη σχέση της Μόσχας με τους συμμάχους της.

Τα μέλη της Wagner εργάζονται στο Μαλί και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία «ως εκπαιδευτές. Αυτή η δουλειά ασφαλώς και θα συνεχιστεί», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξή του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT. Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας θεώρησε, ότι η Ευρώπη και η Γαλλία «εγκαταλείποντας την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και το Μαλί», οδήγησαν αυτές τις χώρες να στραφούν στη Ρωσία και την Wagner, για να έχουν στρατιωτικούς εκπαιδευτές και να «διασφαλίσουν την ασφάλεια των ηγετών των χωρών αυτών».

Ο Λαβρόφ θεώρησε επίσης, ότι η ένοπλη ανταρσία του ηγέτη της οργάνωσης, Γιεβγκένι Πριγκόζιν και των ανδρών του δεν πρόκειται να αλλάξει σε τίποτα τις σχέσεις της Ρωσίας με τους συμμάχους της. «Υπήρξαν πολλές κλήσεις (από ξένους εταίρους) στον πρόεδρο (Βλαντίμιρ) Πούτιν... για να του διατυπώσουν την υποστήριξη τους», είπε. «Με συνεργάτες και φίλους όχι (σ.σ δεν αλλάζει τίποτα). Όσο για τις άλλες (χώρες), ειλικρινά, δεν με νοιάζει. Οι σχέσεις με τη συλλογική Δύση έχουν καταστραφεί (...)», τόνισε ο Λαβρόφ.