Στο πλευρό του Πούτιν ο Ερντογάν – Τον πήρε τηλέφωνο για να του πει πως τον στηρίζει

Στο πλευρό του Πούτιν ο Ερντογάν – Τον πήρε τηλέφωνο για να του πει πως τον στηρίζει

Τι είπαν οι δύο πρόεδροι

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε το Σάββατο (26/6)  ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας με αφορμή την ανταρσία της Wagner εξέφρασε την υποστήριξή του στη ρωσική ηγεσία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων IFAX επικαλούμενο πηγές του Κρεμλίνου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τα τελευταία γεγονότα στη Ρωσία, με τον Ερντογάν να δηλώνει στον Πούτιν, ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να πράξει ότι της αναλογεί για την ειρηνική επίλυση της κρίσης.

 Το Βερολίνο ενημέρωσε τα κράτη-μέλη της G7 για την κατάσταση στη Ρωσία

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ μίλησε στους ομολόγους της των κρατών-μελών της G7 σχετικά με την κατάσταση στη Ρωσία, όπως έκανε γνωστό το γερμανικό υπουργείο των Εξωτερικών.

«Η υπουργός Εξωτερικών Μπέρμποκ συζήτησε την κατάσταση με τους υπουργούς Εξωτερικών της G7», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων προσθέτοντας ότι η ομάδα διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων της γερμανικής κυβέρνησης συνεδριάζει εξετάζοντας την κατάσταση στη Μόσχα.