Η Wagner λέει πως κατέλαβε το αρχηγείο του ρωσικού στρατού στο Ροστόφ και το Κρεμλίνο απορρίπτει τα περί φυγής Πούτιν

Η Wagner λέει πως κατέλαβε το αρχηγείο του ρωσικού στρατού στο Ροστόφ και το Κρεμλίνο απορρίπτει τα περί φυγής Πούτιν

«Δεν χρειάστηκε να ρίξουμε ούτε μια σφαίρα» ανακοίνωσε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν

Ότι οι μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner δεν χρειάστηκε να ρίξουν ούτε μια σφαίρα για να καταλάβουν τον έλεγχο του αρχηγείου του ρωσικού στρατού στην πόλη Ροστόφ, ανακοίνωσε το μεσημέρι του Σαββάτου (24/6) ο αρχηγός της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν. Την ίδια στιγμή το Κρεμλίνο απορρίπτει τα περί φυγής του Βλαντίμιρ Πούτιν από τη Μόσχα.

Σε ένα νέο ηχητικό μήνυμα ο Γεβγκένι Πριγκόζιν είπε ότι οι άνδρες του δέχθηκαν ωστόσο πυρά από πυροβολικό και ελικόπτερα καθ' οδόν προς το Ροστόφ.

Τόνισε δε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι πιστεύει ότι έχει τη στήριξη του λαού της Ρωσίας σε αυτό που αποκαλεί «πορεία για τη δικαιοσύνη».

«Ο Πούτιν είναι στο Κρεμλίνο»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εργάζεται στο Κρεμλίνο, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Ο πρόεδρος εργάζεται στο Κρεμλίνο», διαβεβαίωσε ο Πεσκόφ, διαψεύδοντας φήμες που διακινούνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ο Ρώσος πρόεδρος έφυγε από τη Μόσχα λόγω της ανταρσίας της Wagner.

Ο Πούτιν σε διάγγελμά του νωρίτερα σήμερα τόνισε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του μάχονται για τη ζωή και την ασφάλεια του ρωσικού λαού.

Βίντεο από βομβαρδισμό αρμάτων της Wagner έξω από τo Βορονέζ

Σε βομβαρδισμό οχημάτων στρατιωτική φάλαγγας της Wagner, που πέρασαν από το Βορονέζ, φαίνεται πώς προχώρησε η Ρωσία, σύμφωνα με όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters. Ένα από τα οχήματα ήταν ένα φορτηγό με επίπεδη επιφάνεια που μετέφερε ένα άρμα μάχης.

Για τη μισθοδοσία της Wagner προορίζονταν τα χρήματα που εντοπίστηκαν στη Αγία Πετρούπολη

Ο υπεύθυνος της Wagner, Γεβγένι Πριγκόζιν δήλωσε σήμερα ότι τα κουτιά με ρευστό χρήμα που εντοπίστηκαν σε οχήματα κοντά στο γραφείο του στην Αγία Πετρούπολη από τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες (FSB) προορίζονταν για την κάλυψη της μισθοδοσίας, αλλά και άλλα έξοδα των μαχητών της αναφερόμενης εταιρείας μισθοφόρων.

Μη επιβεβαιωμένες αναφορές ρωσικών ΜΜΕ έκαναν λόγο για ποσό 4 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (47 εκατομμυρίων δολαρίων) που εντοπίστηκαν μέσα σε χάρτινες κούτες.

Ο στρατός της Ρωσίας οργανώνει θέση μάχης στο νοτιοδυτικό άκρο της Μόσχας

Ρώσοι στρατιώτες οργάνωσαν σήμερα μία θέση μάχης με την τοποθέτηση πολυβόλου στο νοτιοδυτικό άκρο της Μόσχας, σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσίευσε η καθημερινή επιχειρηματική εφημερίδα «Vedomosti».

Οι ίδιες φωτογραφίες δείχνουν ένοπλους αστυνομικούς να συγκεντρώνονται στον αυτοκινητόδρομο Μ4, τον οποίο διασχίζουν μισθοφόροι της Βάγκνερ.

Ο Μ4 οδηγεί στη ρωσική πρωτεύουσα.

Η Ουάσινγκτον σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους των ΗΠΑ

Ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι θα παραμείνει σε στενή συνεργασία με τους συμμάχους των ΗΠΑ, καθώς η κατάσταση στη Ρωσία εξελίσσεται.

«Η απόπειρα να πυροδοτηθεί ένας εμφύλιος πόλεμος απέτυχε»

Ο Σεργκέι Ναρίσκιν, ο επικεφαλής της υπηρεσίας εξωτερικής κατασκοπείας της Ρωσίας, SVR, δήλωσε ότι είναι σαφές ότι αυτό που χαρακτήρισε ως μια απόπειρα αποσταθεροποίησης της κοινωνίας και πυροδότησης ενός αδελφοκτόνου εμφυλίου πολέμου απέτυχε, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Ναρίσκιν αναφερόταν σε αυτό που οι ρωσικές αρχές αποκαλούν ένοπλη ανταρσία του αρχηγού της Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Μια φιλοπολεμική ρωσική εθνικιστική οργάνωση αναφέρει ότι θα δημοσιεύσει σύντομα σχέδιο προστασίας της χώρας

Ρώσοι εθνικιστές με επικεφαλής έναν πρώην αξιωματικό της ρωσικής κρατικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB δήλωσαν σήμερα ότι θα δημοσιεύσουν σύντομα ένα σχέδιο δράσης για να απαντήσουν στην ένοπλη ανταρσία της Βάγκνερ.

Η ρωσική εθνικιστική οργάνωση, γνωστή ως «Λέσχη Αγανακτισμένων Πατριωτών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ένας εμφύλιος πόλεμος ενδέχεται να οδηγήσει σε ταπεινωτική στρατιωτική ήττα του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία και προειδοποίησε ότι η Ρωσία βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.

Το Μινσκ στηρίζει τη Μόσχα

Το Συμβούλιο Ασφάλειας της Λευκορωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι το Μινσκ εξακολουθεί να είναι σύμμαχος της Ρωσίας και ότι οι εσωτερικές διαμάχες «είναι ένα δώρο για τη Δύση, συνολικά».