Τουρκία: Ψαράς έπιασε καρχαριοειδές με… σμαραγδένια μάτια στην Αττάλεια – Δείτε βίντεο

Τουρκία: Ψαράς έπιασε καρχαριοειδές με… σμαραγδένια μάτια στην Αττάλεια – Δείτε βίντεο

Αποφάσισε να τον ξαναρίξει στη θάλασσα

Εντυπωσιασμένος είναι ένας ερασιτέχνης ψαράς στην Αττάλεια της Τουρκίας, όταν στα δίχτυα του έπιασε ένα είδος καρχαρία, ο οποίος είχε σμαραγδένια μάτια.

Ο Σαβάς Νταρσούν έμεινε έκπληκτος όταν σήκωσε στη βάρκα του από τα βάθη της θάλασσας έναν καρχαρία που έχει το χαρακτηριστικό να λάμπει στο σκοτάδι.

Ο Νταρσούν, ο οποίος ψαρεύει εδώ και 28 χρόνια στη θάλασσα της Αττάλειας, εντυπωσιάστηκε από τα μπλε, σμαράγδι μάτια του καρχαρία -λόγω της απορρόφησης φωτός- και αφού τράβηξε ορισμένες φωτογραφίες με το κινητό του τηλέφωνο, στη συνέχεια αποφάσισε να τον αφήσει πίσω στο φυσικό του περιβάλλον, αναφέρθηκε στην ΕΡΤ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε καθηγητής από το τμήμα Γεωργικών Καλλιεργιών του πανεπιστημίου Akdeniz, το συγκεκριμένο είδος καρχαρία ανακαλύφθηκε στις ανατολικές ακτές της Νέας Ζηλανδίας το 2021, ζει σε βαθιά νερά και προσελκύει το θήραμά του χάρη στην ικανότητα διασποράς του φωτός.

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τον άνθρωπο, επειδή ζει σε πολύ μεγάλο βάθος. Δεν εισέρχεται σε ρηχά νερά. Συνήθως περνάει τη ζωή του στο βυθό και τρέφεται με τα πλάσματα εκεί. Προσελκύει άλλα ψάρια επειδή εκπέμπει φως. Αυτό το ψάρι υπάρχει σε όλες τις θάλασσες. Ένα ψάρι που μπορεί να φτάσει σε μήκος περίπου 2,5-3 μέτρα. Είναι ένα από τα ψάρια που δίνουν λίγους απογόνους», υπογράμμισε ο καθηγητής.