ΗΠΑ: Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε ακτή του Τέξας – Εικόνες σοκ

ΗΠΑ: Χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν σε ακτή του Τέξας – Εικόνες σοκ

Οι ειδικοί αποδίδουν το θλιβερό φαινόμενο στην κλιματική αλλαγή και την αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών

Δεκάδες χιλιάδες νεκρά ψάρια ξεβράστηκαν στην ακτή του Κόλπου του Τέξας το Σαββατοκύριακο, καλύπτοντας την ακτογραμμή και οδηγώντας τους τοπικούς αξιωματούχους να αποκλείσουν την ακτή για τους επισκέπτες

Το θλιβερό περιστατικό που σύμφωνα με τους ειδικούς οφείλεται στις καιρικές και περιβαλλοντικές συνθήκες, παρατηρήθηκε στην Κουιντάνα και στην παραλία Μπράιαν. Τα ψάρια ξεβράστηκαν νεκρά στην ακτή, αφού πρώτα υπέστησαν ασφυξία μέσα στο νερό, καθώς σύμφωνα με αξιωματούχους, δεν είχαν οξυγόνο στα θερμά νερά που κολυμπούσαν.

Η αύξηση της θερμοκρασίας των υδάτων της ακτής του Κόλπου λόγω της κλιματικής αλλαγής θα μπορούσε να έχει συμβάλει στον θάνατο των ψαριών. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τέτοιοι θάνατοι ψαριών μπορεί να γίνουν πιο συχνοί, καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και τα επίπεδα οξυγόνου στους ωκεανούς, στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη πέφτουν.

Μια έκθεση των Ηνωμένων Εθνών κατέληξε το 2019 στο συμπέρασμα, ότι η αύξηση της θερμοκρασίας των ωκεανών έχει αυξήσει τα περιστατικά υποξίας - ή χαμηλών επιπέδων οξυγόνου - στα παράκτια ύδατα, απειλώντας τους πληθυσμούς των ψαριών.