Κολομβία: Ο πρόεδρος της χώρας επισκέφθηκε τα τέσσερα αδέρφια – Ήταν εξοικειωμένα με τη ζούγκλα

Κολομβία: Ο πρόεδρος της χώρας επισκέφθηκε τα τέσσερα αδέρφια – Ήταν εξοικειωμένα με τη ζούγκλα

Είναι αδυνατισμένα μετά τον άθλο της επιβίωσης τους αλλά χαρούμενα

Κινηματογραφική ιστορία θυμίζει η ιστορία επιβίωσης των τεσσάρων ανήλικων παιδιών στην Κολομβία που επί σαράντα ημέρες περιπλανόντουσαν μέσα στην ζούγκλα του Αμαζονίου μετά την πτώση του αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν.

Εξαντλημένα αλλά χαρούμενα, τα τέσσερα αδέλφια που σώθηκαν έπειτα από περιπλάνηση 40 ημερών στην κολομβιανή ζούγκλα αναπαύονται σε στρατιωτικό νοσοκομείο της Μπογκοτά, ενώ η Κολομβία γιορτάζει το «θαύμα».

Τα 4 αδερφάκια επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της χώρας Γκουστάβο Πέτρο με τη σύζυγό του, τα είδε από κοντά, τους μίλησε, τους προσέφερε δώρα και συνομίλησε με συγγενείς και γιατρούς. Είναι αδυνατισμένα μετά τον άθλο της επιβίωσης μόνα τους επί 40 ημέρες στη ζούγκλα του Αμαζονίου αλλά χαρούμενα και φυσικά λαμβάνουν την απαραίτητη ενυδάτωση και φροντίδα.

Τα παιδιά, 13. 9, 4 ετών και μόλις ενός έτους, είναι μέλη φυλής ιθαγενών, εξοικειωμένα με τη φύση, ήξεραν τι να φάνε ενώ καθοριστικής σημασίας ήταν και ο ρόλος της μεγάλης αδερφής, 13 ετών της Λέσλι, που ήδη ήξερε να φροντίζει τα μικρότερα αδέρφια της.

“Παιδιά της Ζούγκλας” τα αποκάλεσε ο παππούς τους ο οποίος είπε ότι έτρωγαν καρπούς, ρίζες, σπόρους αλλά και αλεύρι που βρήκαν μέσα στο αεροπλάνο που είχε συντριβεί.

Φυσικά πολύ σημαντική ήταν και η συμβολή των αυτοχθόνων που συμμετείχαν μαζί με τα μέλη του στρατού στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που έφερε δικαίως την κωδική ονομασία “ελπίδα”.