Ο Δνείπερος θα επιστρέψει στην κανονική του ροή έως τα μέσα Ιουνίου από την καταστροφή του φράγματος Καχόβκα

Ο Δνείπερος θα επιστρέψει στην κανονική του ροή έως τα μέσα Ιουνίου από την καταστροφή του φράγματος Καχόβκα

Σύμφωνα με διορισμένο από τη Μόσχα αξιωματούχο

Το νότιο τμήμα του ποταμού Δνείπερου πιθανόν να έχει επιστρέψει στην κανονική του ροή έως τις 16 Ιουνίου ύστερα από τις πλημμύρες που προκάλεσε η καταστροφή του ουκρανικού φράγματος Καχόβκα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε σήμερα διορισμένος από τη Μόσχα αξιωματούχος.

Ο Βλαντίμιρ Σάλντο, που είναι επικεφαλής του ελεγχόμενου από τη Ρωσία τμήματος, δήλωσε ότι η στάθμη του νερού στη Νόβα Καχόβκα, την πόλη που βρίσκεται κοντά στο φράγμα, έχει τώρα υποχωρήσει κατά 3 μέτρα σε σχέση με τα υψηλά επίπεδα της Τρίτης.

«Έχει ξεκινήσει η απάντληση των υδάτων και η περισυλλογή αντικειμένων από τους δρόμους», δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι πάνω από 6.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από τις πλημμυρισμένες συνοικίες της Νόβα Καχόβκα καθώς και από το Ολέσκι και το Χόλα Πρίσταν.

Ο ίδιος δήλωσε ότι με βάση τους αρχικούς υπολογισμούς της ρωσικής εταιρίας υδροηλεκτρικών σταθμών RusHydro, ο Δνείπερος θα επιστρέψει στην κανονική του ροή στο τμήμα νοτίως του κατεστραμμένου υδροηλεκτρικού σταθμού Καχόβκα έως τις 16 Ιουνίου.

Ο Σάλντο κατηγόρησε επίσης την Ουκρανία ότι βομβάρδισε σημεία στα οποία είχαν καταφύγει προσωρινά πλημμυροπαθείς, λέγοντας ότι μία γυναίκα έχασε τη ζωή της λόγω των επιθέσεων, σημειώθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ. Ανήρτησε επίσης τη φωτογραφία ενός κατεστραμμένου κτιρίου, λέγοντας ότι πρόκειται για ξενοδοχείο.

Το Reuters δεν ήταν σε θέση να διασταυρώσει από ανεξάρτητη πηγή τις δηλώσεις περί βομβαρδισμών, που θυμίζουν αντίστοιχους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν τις τελευταίες ημέρες.