Βρετανία: Καταρρέει λόγω χρεών η οικογενειακή επιχείρηση της Κέιτ Μίντλετον

Βρετανία: Καταρρέει λόγω χρεών η οικογενειακή επιχείρηση της Κέιτ Μίντλετον

Οι Μίντλεντον υποστηρίζουν, ότι η πανδημία και η κρίση του κόστους ζωής προκάλεσε απότομη πτώση των πωλήσεων και προβλήματα ρευστότητας

Με κατάρρευση απειλείται η επιχείρηση που διευθύνουν οι γονείς της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κάρολ και Mάικλ Μίντλετον, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Μail.

Οι πιστωτές μιλούν για «προδοσία», καθώς η επιχείρηση με είδη πάρτι που ξεκίνησαν το 1987 οι Μίντλεντον, έχει χρέη ύψους 2,6 εκατ. λιρών. Χάρη στα έσοδα της «Party Pieces Holdings», τα τρία τους παιδιά σπούδασαν στο Marlborough College, το οποίο κοστίζει 42.930 λίρες το χρόνο και τους επέτρεψε να αγοράσουν ένα αρχοντικό έναντι 4,7 εκατ. λιρών.

Τα χρέη εκτιμώνται πλέον σε 2,6 εκατ. λίρες, σύμφωνα με τα στοιχεία έκθεσης των διαχειριστών. Πρόκειται για 218.749 λίρες προς την τράπεζα RBS για ένα δάνειο κατά την διάρκεια της πανδημίας, 456.008 λίρες σε άλλους πιστωτές και 1,4 εκατ. λίρες σε μη εξασφαλισμένα δάνεια. Στην έκθεση σημειώνεται ότι είναι «εξαιρετικά απίθανο» να πάρουν κάτι οι πιστωτές.

Μεταξύ αυτών που πλήττονται, είναι ο ιδιοκτήτης του κτήματος στο Μπέρκσαϊρ, όπου η εταιρεία είχε την έδρα της για πολλά χρόνια. Οι Μίντλεντον υποστηρίζουν, ότι η πανδημία και η κρίση του κόστους ζωής προκάλεσε απότομη πτώση των πωλήσεων και προβλήματα ρευστότητας. Η έκθεση αναφέρει, ότι η επιχείρηση ξεκίνησε το 1987, όταν η Κάρολ Mίντλετον άρχισε να βοηθά τους γονείς της να κάνουν ευφάνταστα πάρτι.