Τα 7 μυστικά για να κοιμηθείτε καλά σε συνθήκες υπερβολικής ζέστης

Τα 7 μυστικά για να κοιμηθείτε καλά σε συνθήκες υπερβολικής ζέστης

Ειδικός αποκαλύπτει τι πρέπει να κάνετε όταν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε aircondition

Αν και κάνει... κόλπα ο καιρός στην Ελλάδα, μπήκαμε πλέον στον Ιούνιο και οι πολύ ζεστές μέρες δεν αργούν να έρθουν. Ένα από τα βασικά προβλήματα όλων είναι ο καλός ύπνος σε συνθήκες καύσωνα ή μεγάλη θερμοκρασίας. Ειδικά για όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν aircondition, υπάρχουν 7 μυστικά που θα σας οδηγήσουν στην απόλαυση του ύπνου σας

Η Γερμανίδα ειδικός ύπνου Theresa Schnorbach, τόνισε στην Mailonline, ότι η ιδανική θερμοκρασία υπνοδωματίου για έναν καλό ύπνο είναι μεταξύ 15,5 και 19 βαθμών Κελσίου.

Έξυπνος εξαερισμός

Στις πολύ ζεστές μέρες, κατά την διάρκεια που εκπέμπει ο ήλιος, το σωστό είναι να κρατάτε κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες του υπνοδωματίου και βασικά να τα προστατεύετε με κουρτίνες ή και με το κλείσιμο των παραθυρόφυλλων για να μην μπαίνει μέσα ο ήλιος. Όταν βραδιάζει όμως, μπορείτε να ανοίγετε τα παράθυρα να μπαίνει καθαρός και πιο δροσερός αέρας. Σ' αυτό μπορεί να σας βοηθήσει και ένας ανεμιστήρας.

Αλλάξτε τα κλινοσκεπάσματα 

Φυσικά οι κουβέρτες δεν είναι απαραίτητες και καλό είναι να αλλάξετε τα κλινοσκεπάσματά σας το καλοκαίρι. Για τις συνθήκες στην Ελλάδα ένα σεντονάκι αρκεί, εκτός αν είσαστε σε κάποιο μέρος με χαμηλότερη θερμοκρασία τα βράδια, οπότε προτιμότερο είναι να έχετε μια ψιλή, λινή κουβέρτα.

Μειώστε τη θερμοκρασία στα σημεία του παλμού σας

Υπάρχουν σημεία στο σώμα που είναι έντονος ο παλμός και το αίμα ρέει πιο κοντά στο δέρμα. Τέτοια σημεία είναι οι καρποί των χεριών ή οι πλευρές του λαιμού σας. Μπορείτε να βάλετε εκεί μια παγοκύστη τυλιγμένη σε πανί ή πετσέτε για να μειώσετε τη θερμοκρασία σε αυτά τα σημεία και έτσι θα πέσει γενικά και σε όλο το σώμα σας.

Κάντε ένα χλιαρό ντους

Ένας άλλο τρόπος να ρίξετε τη θερμοκρασία του σώματος σας είναι να κάνετε ένα χλιαρό ντους πριν πάτε για ύπνο.

Κοιμηθείτε γυμνοί ή με βαμβακερές πιτζάμες

Για να μην επιβαρύνετε το σώμα σας με έξτρα θερμοκρασία, καλό θα είναι να προσέχετε τις πιτζάμες σας. Αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε γυμνοί προτιμήστε τις βαμβακερές.

Φρούτα που βοηθούν τον ύπνο

Μπορείτε να φάτε ένα καλοκαιρινό φρούτο που βοηθάει την παραγωγή της μελατονίνης, η οποία ρυθμίζει καλύτερα το εσωτερικό σας ρολόι και ενισχύει τον ύπνο. Τέτοια φρούτο είναι τα κεράσια.

Οι μπανάνες είναι ένα άλλο φρούτο που μπορεί επίσης να βοηθήσει στον ύπνο. Οι μπανάνες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο και κάλιο, γεγονός που μπορεί να σας βοηθήσει να αυξήσετε τη διάρκεια του ύπνου σας και να προωθήσετε τη χαλάρωση.

Μια... αγκαλιά

Και η τελευταία συμβουλή της κ. Schnorbach είναι... αγκαλιστείτε: «Αν και μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, μια αγκαλιά πριν από τον ύπνο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος. Αυτό συμβαίνει επειδή τα τα αιμοφόρα αγγεία σας να διαστέλλονται, χάνοντας έτσι την υπερβολική θερμότητα του σώματος»