Ρωσία: Ο στρατός απώθησε απόπειρα ουκρανικής “εισβολής” στη μεθόριο σύμφωνα με τη Μόσχα

Ρωσία: Ο στρατός απώθησε απόπειρα ουκρανικής “εισβολής” στη μεθόριο σύμφωνα με τη Μόσχα

«Δύο μηχανοκίνητα τάγματα πεζικού με την υποστήριξη αρμάτων μάχης επιχείρησαν να εισβάλουν στο ρωσικό έδαφος»

Ο ρωσικός στρατός δήλωσε σήμερα ότι απώθησε με την αεροπορία και το πυροβολικό του ουκρανική απόπειρα "εισβολής" σε ρωσική μεθοριακή περιοχή στην οποία ενεπλάκησαν δεκάδες στρατιώτες και άρματα μάχης.

"Έπειτα από εντατικούς βομβαρδισμούς μη στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, ουκρανικές τρομοκρατικές ομάδες που αποτελούνταν από έως και δύο μηχανοκίνητα τάγματα πεζικού με την υποστήριξη αρμάτων μάχης επιχείρησαν να εισβάλουν στο ρωσικό έδαφος", ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Εξάλλου ο κυβερνήτης της ρωσικής περιοχής Μπέλγκοροντ δήλωσε πως ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν τη μεθοριακή πόλη Σεμπέκινο χρησιμοποιώντας σοβιετικής εποχής συστήματα ρουκετών Grad με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά σε ένα κτίριο κατοικιών.

Ο Βιτσισλάβ Γκλαντκόφ δήλωσε πως η επίθεση προκάλεσε επίσης ζημιές στο κτίριο της τοπικής διοίκησης και τον τραυματισμό ενός κατοίκου.

Νωρίτερα ο Γκλαντκόφ είχε κάνει λόγο για σφοδρούς βομβαρδισμούς στη διάρκεια της νύχτας από ουκρανικές δυνάμεις, λέγοντας πως αυτοί είχαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό οκτώ ανθρώπων και την απομάκρυνση κατοίκων.