Ουκρανία: Αποστρατιωτικοποιημένη ζώνης εντός της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία προτείνει ο Ποντόλιακ

Ουκρανία: Αποστρατιωτικοποιημένη ζώνης εντός της Ρωσίας στα σύνορα με την Ουκρανία προτείνει ο Ποντόλιακ

Ο σύμβουλος του Ζελένσκι αποκαλεί «Δημοκρατίες» τις Ρωσικές περιοχές Μπέλγκοροντ, Μπριάνσκ, Κουρσκ και Ροστόφ

Ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Μιχαήλο Ποντόλιακ, δήλωσε σήμερα ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μήκους 100-120 χλμ. εντός της Ρωσίας, κατά μήκος των συνόρων με την Ουκρανία, ως μέρος μιας μεταπολεμικής διευθέτησης.

Η ζώνη θα ήταν απαραίτητη, για να προστατεύονται οι περιοχές της Ουκρανίας από τους βομβαρδισμούς, έγραψε ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας στο Twitter. «Το βασικό θέμα μιας μεταπολεμικής διευθέτησης θα πρέπει να είναι η καθιέρωση μέτρων προστασίας για να αποφευχθεί επανάληψη της επιθετικότητας στο μέλλον», έγραψε στην ανάρτηση του ο Ποντολιάκ.

Για την ασφάλεια των κατοίκων σε αρκετές περιοχές της Ουκρανίας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, έγραψε ότι «είναι αναγκαίο να δημιουργηθεί μια αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη 100-120 χλμ. στις δημοκρατίες του Μπέλγκοροντ, Μπριάνσκ, Κουρσκ και Ροστόφ». Η αναφορά περιοχών της Ρωσίας ως Δημοκρατίες φαίνεται να είναι ένα νεύμα προς την Μόσχα, που υποστηρίζει τις οντότητες των αυτονομιστών οι οποίες αυτοαποκαλούνται «Λαϊκές Δημοκρατίες» στις ουκρανικές περιοχές του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, οι οποίες συνορεύουν με την Ρωσία.

Ο Ποντόλιακ είπε, ότι στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη πρέπει να υπάρχει αρχικά μια διεθνής παρουσία για να την ελέγχει. «Πιθανότατα, στο αρχικό στάδιο με ένα υποχρεωτικό διεθνές κλιμάκιο ελέγχου», έγραψε.