Ο Έλον Μασκ θα επισκεφθεί την Κίνα για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια

Ο Έλον Μασκ θα επισκεφθεί την Κίνα για πρώτη φορά μετά από 3 χρόνια

Είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Tesla μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ αναμένεται να επισκεφθεί την Κίνα αυτή την εβδομάδα, όπως δήλωσαν τρείς άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα, πραγματοποιώντας την πρώτη επίσκεψη του στη χώρα μετά από τρία χρόνια.

Ο Μασκ αναμένεται να συναντήσει υψηλόβαθμους Κινέζους αξιωματούχους και να επισκεφθεί το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη, δήλωσαν δύο από τις πηγές.

Δεν ήταν άμεσα σαφές ποιους θα συναντήσει ο Μασκ και τι θα συζητήσει μαζί τους. Οι άνθρωποι που γνωρίζουν για την επίσκεψή του, αρνήθηκαν να αναφέρουν τα ονόματά τους επικαλούμενοι λόγους ιδιωτικότητας.

Η Tesla και το Γραφείο του Κρατικού Συμβουλίου Ενημέρωσης της Κίνας δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα για να σχολιάσουν το θέμα.

Το πρακτορείο Reuters είχε μεταδώσει τον Μάρτιο ότι ο Μασκ σχεδιάζει να επισκεφθεί την Κίνα και πως επιδιώκει να συναντηθεί με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Γιάνγκ στις αρχές Απριλίου, με την ακριβή ημερομηνία της συνάντησης να εξαρτάται από το πόσο διαθέσιμος θα είναι ο Λι.

Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Tesla μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και το εργοστάσιό της στη Σαγκάη είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Μασκ είναι επίσης ιδιοκτήτης της πλατφόρμας του μέσου κοινωνικής δικτύωσης Twitter, το οποίο είναι απαγορευμένο στην Κίνα, αν και ορισμένοι πολίτες της έχουν πρόσβαση μέσω των εικονικών ιδιωτικών δικτύων (VPN).

Το ταξίδι αυτό θα είναι το πρώτο του Μασκ στην Κίνα από τότε που έκανε το διαδίκτυο να παραμιλάει χορεύοντας στη σκηνή κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη στις αρχές του 2020.

Θα πραγματοποιηθεί επίσης σε μια χρονική στιγμή που η Tesla ασχολείται με πολλαπλά θέματα, περιλαμβανομένου ενός εντεινόμενου ανταγωνισμού με τις κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες που εξάγουν τα δικά τους ηλεκτρικά αυτοκίνητα, καθώς η ζήτηση στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου αποδυναμώνεται.

Η Tesla μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε καμία ενημέρωση για τα σχέδιά της να αυξήσει την παραγωγή σε 450.000 αυτοκίνητα ετησίως στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη, παρότι είχε αναφέρει τον Απρίλιο ότι μπορεί να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο στη Σαγκάη που θα παράγει συσσωρευτές Megapack, τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η εταιρεία έχει υποβάλει στις τοπικές κινεζικές αρχές σχέδια επέκτασης των δυνατοτήτων παραγωγής συστημάτων μετάδοσης ισχύος στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη που θα ανέρχονται στις 1,7 εκατομμύρια μονάδες ετησίως.

Ο κρατικός σχεδιαστής της Κίνας παλεύει με το πλεόνασμα δυναμικότητας στην αυτοκινητοβιομηχανία της με περισσότερους από 100 παίκτες και είναι επιφυλακτικός όσον αφορά την έγκριση νέας παραγωγικής δυναμικότητας.

Ο Μασκ είχε δηλώσει στο CNBC νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι «υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί ως προς τις δυνατότητές μας να επεκταθούμε» προσθέτοντας ότι «δεν είναι θέμα ζήτησης».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Μασκ ανέφερε ότι οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας «πρέπει να ανησυχούν τον καθένα».

Η Tesla χτίζει ένα εργοστάσιο στο Μεξικό το οποίο αναμένεται να παράγει ένα χαμηλότερου κόστους ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα βασίζεται στην πλατφόρμα της επόμενης γενιάς αυτοκινήτων της.