ΗΠΑ: Βαριές κατηγορίες για τον οδηγό του φορτηγού που έπεσε πάνω σε μπάρες ασφαλείας κοντά στον Λευκό Οίκο

ΗΠΑ: Βαριές κατηγορίες για τον οδηγό του φορτηγού που έπεσε πάνω σε μπάρες ασφαλείας κοντά στον Λευκό Οίκο

Η συγκεκριμένη ενέργεια σύμφωνα με τις αρχές μπορεί να έγινε σκόπιμα

Ο οδηγός ενός φορτηγού, το νοικιασμένο όχημα του οποίου προσέκρουσε σε μπάρες ασφαλείας κοντά στον Λευκό Οίκο, αντιμετωπίζει πολλές ποινικές κατηγορίες, δήλωσε σήμερα η αστυνομία, έπειτα από συμβάν στη διάρκεια της νύχτας το οποίο σύμφωνα με τις αρχές μπορεί να έγινε σκόπιμα.

Ο ύποπτος κατηγορείται μεταξύ άλλων για απειλή δολοφονίας, απαγωγής ή πρόκλησης βλάβης στον πρόεδρο, την αντιπρόεδρο ή μέλος της οικογένειας, ανέφερε σε ανακοίνωση η U.S. Park Police. Δεν κατονόμασε τον ενήλικο σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες.

Η υπηρεσία φύλαξης του αρχηγού του κράτους ( U.S. Secret Service) ανέφερε ότι συνέλαβε τον άνδρα μετά την πρόσκρουση του οχήματος χθες Δευτέρα το βράδυ τοπική ώρα, αλλά ότι δεν υπήρξε κάποιος κίνδυνος σε εξέλιξη και πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Αυτόπτης μάρτυρας του Reuters δήλωσε πως οι ερευνητές βρήκαν μια σημαία με τη σβάστικα των ναζί μέσα στο φορτηγό, το οποίο προσέκρουσε στις μπάρες στην πλατεία Λαφαγιέτ της Ουάσιγκτον, μερικές δεκάδες μέτρα από τα όρια του Λευκού Οίκου.

«Τα προκαταρκτικά στοιχεία της έρευνας δείχνουν πως ο οδηγός μπορεί να προσέκρουσε από πρόθεση στις μπάρες ασφαλείας στην πλατεία Λαφαγιέτ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Secret Service Άντονι Γκουλιέλμι στο Twitter.

Ο ύποπτος αντιμετωπίζει επίσης κατηγορίες για επίθεση με επικίνδυνο όπλο, παράνομη είσοδο, καταστροφή ομοσπονδιακής περιουσίας και απερίσκεπτο χειρισμό οχήματος, ανέφερε η Park Police.

Ο τηλεοπτικός σταθμός WUSA μετέδωσε βίντεο στο οποίο οι αστυνομικοί φάνηκαν να προσεγγίζουν ένα φορτηγό της εταιρείας U-Haul. Τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ άνοιξε την πίσω πόρτα, αφήνοντας να φανεί καροτσάκι με ρόδες για τη μεταφορά φορτίου, πάντως όχι εμφανές φορτίο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Κρις Ζαμπότζι, πιλότος που ζει στην Ουάσινγκτον και ήταν αυτόπτης μάρτυρας, ανήρτησε ένα σύντομο βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το οποίο επιβεβαίωσε αργότερα το Reuters που δείχνει το φορτηγό να πέφτει πάνω στις μπάρες ενώ περπατούσε προς το σπίτι του.

«Κοίταξα πίσω και είδα πως το βαν της U-Haul είχε πέσει πάνω στην μπάρα», είπε ο Ζαμπότζι, ο οποίος πρόσθεσε πως έφυγε αφού το φορτηγό προσέκρουσε για δεύτερη φορά στις μπάρες.

Δεν είναι σαφές πού ακριβώς βρισκόταν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τη στιγμή της πρόσκρουσης του φορτηγού στις μπάρες λίγο πριν από τις 10.00 μ.μ. (05:00 σήμερα ώρα Ελλάδας). Νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Κέβιν Μακάρθι στον Λευκό Οίκο.