«Καμπανάκι» από καθηγητή αστροβιολογίας ότι πρέπει να απαγορευτεί το σεξ στους διαστημικούς τουρίστες

«Καμπανάκι» από καθηγητή αστροβιολογίας ότι πρέπει να απαγορευτεί το σεξ στους διαστημικούς τουρίστες

Γιατί η NASA έχει βάλει stop στις ερωτικές ορμές των αστροναυτών της όταν βρίσκονται σε αποστολή

Πλέον τα τουριστικά ταξίδια στο διάστημα αρχίζουν και γίνονται της... μόδας. Τα τελευταία χρόνια τρεις μεγάλες ιδιωτικές διαστημικές εταιρείες, SpaceX, Blue Origin και Virgin Galactic, έχουν στείλει πολίτες στο διάστημα μετ΄ επιστροφής για να δούνε από ψηλά τη γη και όχι μόνο. Στην παρούσα φάση το κόστος είναι μεγάλο, άρα και για λίγους, όμως στο μέλλον θα θεωρείται κάτι φυσιολογικό. Τότε θα εγκυμονεί και ένα σοβαρό κίνδυνο, αν κάποιοι θελήσουν να κάνουν σεξ, ενώ βρίσκονται στο διάστημα και η γυναίκα συλλάβει παιδί. Ειδικός αστροβιολόγος κρούει το καμπανάκι του κινδύνου ότι το σεξ στο διάστημα πρέπει να απαγορευτεί.

Ο David Cullen, ο οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Cranfield, προειδοποιεί για «αναπάντητα βιολογικά και νομικά ερωτήματα» σχετικά με το σεξ στο διάστημα Τα ζευγάρια θα μπορούσαν να διακινδυνεύσουν την υγεία του αγέννητου μωρού τους συλλαμβάνοντας εκτός της αμτόσφαιρας της γης.

Και μπορεί ταινίες επιστημονικής φαντασίας όπως Passengers και Prometheus να έχουν απεικονίσει το σεξ στο διάστημα σαν να είναι τόσο απλό όσο εδώ κάτω στη Γη, ωστόσο δεν είναι αυτή η πραγματικότητα. Ακόμα αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό τι θα συνέβαινε στην πραγματική ζωή αν ένα ζευγάρι συλλάμβανε σε χαμηλή βαρύτητα.

«Τα ζητήματα για το σεξ στο διάστημα πρέπει αντιμετωπιστούν επειγόντως», είπε στην Mailonline ο David Cullen και συνέχισες ως εξής: «Στην παρούσα φάση, το ευτύχημα είναι ότι οι κάψουλες που έχουν σταλεί στο διάστημα με τουρίστες δεν έχουν ειδικούς ιδιωτικούς χώρους για να βρούνε ευκαιρία να κάνουν κάτι παραπάμω τα... ζωηρά ζευγάρια».

Ωστόσο, ο ίδιος ο καθηγητής αστροβιολογίας βλέπει ότι στο μέλλον τα διαστημικά ταξίδια θα γίνουν πιο πολυτελή, οι χώροι περισσότερα, οπότε  και οι κίνδυνοι της σύλληψης στο διάστημα γίνονται πολύ πραγματικοί.

«Η σύλληψη ενός παιδιού στο διάστημα θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιβλαβείς επιπτώσεις, λόγω ακτινοβολίας. Ένα τέτοιο γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε δικαστικές διαφορές εναντίον της εταιρείας που διοργάνωσε την πτήση και στους γονείς του εμβρύου, εφόσον γεννηθεί με προβλήματα», λέει ο  David Cullen και τονίζει: «Επομένως οι διαστημικοί τουρίστες, όπως οι νεόνυμφοι, μπορεί  να χρειαστεί να υπογράψουν νομικά έγγραφα που θα απαγορεύουν το σεξ κατά τη διάρκεια της πτήσης τους και ειδικά εφόσον συλλάβουν κάποιο παιδί».

Ο καθηγητής Cullen και οι συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι δεν είναι ρεαλιστικό να υποθέσουμε ότι όλοι οι μελλοντικοί διαστημικοί τουρίστες θα απέχουν από σεξουαλικές δραστηριότητες, ωστόσο αυτές θα ενέχουν σοβαρούς κινδύνους εάν δεν ληφθούν προφυλάξεις.

Τι λέει η NASA για το σεξ στο διάστημα

Η NASA έχει αποφύγει εδώ και καιρό το ζήτημα του σεξ μεταξύ αστροναυτών, έχοντας προηγουμένως κατηγορηματικά επιμείνει ότι «κανένας άνθρωπος δεν έχει κάνει ποτέ σεξ στο διάστημα».

Ο καθηγητής Cullen και οι συνεργάτες του επιμένουν ότι «τα αναμενόμενα κίνητρα και συμπεριφορές των διαστημικών τουριστών θα διαφέρουν από αυτά των επαγγελματιών αστροναυτών».

Με άλλα λόγια, ενώ οι αστροναύτες εκπαιδεύονται να βάζουν stop στις  σεξουαλικές ορμές τους κατά τη διάρκεια μεγάλων περιόδων στο διάστημα.