Φλόριντα: Πώς γλίτωσε από τα…σαγόνια του καρχαρία μια 13χρονη – Την είχε δαγκώσει σε όλο το κορμί της

Φλόριντα: Πώς γλίτωσε από τα…σαγόνια του καρχαρία μια 13χρονη – Την είχε δαγκώσει σε όλο το κορμί της

Χρειάστηκε να κάνουν 19 ράμματα στην κοπέλα - Σκληρές εικόνες

Σε μία κίνηση που αποδείχτηκε καθοριστική για την επιβίωσή της προχώρησε η 13χρονη Έλα Ριντ, καθώς έριξε γροθιά σε καρχαρία που της επιτέθηκε σε παραλία που βρίσκεται στη Φλόριντα των ΗΠΑ.

Περιγράφοντας τη στιγμή της επίθεσης η 13χρονη, η οποία τραυματίστηκε στην κοιλιά, τα χέρια και τα πόδια και χρειάστηκε 19 ράμματα, είπε ότι βρισκόταν στο νερό μέχρι τη μέση όταν δέχθηκε τα «δυνατά» δαγκώματα του καρχαρία.

 

Ο καρχαρίας, μάλιστα, επέστρεψε παρά το γεγονός ότι μετά την πρώτη γροθιά οπισθοχώρησε: «Δεν με άφηνε οπότε χρησιμοποίησα το χέρι μου και την παλάμη και με δάγκωσε και εκεί» συνέχισε στην περιγραφή της η 13χρονη.

Οι πρώτοι που έσπευσαν στο πλευρό της νεαρής ήταν ο αδερφός της και η μητέρα της. «Ήταν τρελό γιατί ήταν καλυμμένη με αίμα από το κεφάλι μέχρι τα νύχια οπότε δεν μπορούσα να καταλάβω τι συνέβαινε. Έτρεμε αλλά ήταν ψύχραιμη» είπε η μητέρα της σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό.

Σύμφωνα με την εκτίμησή του κοριτσιού, ο καρχαρίας που της επιτέθηκε ήταν ένας καρχαρίας ταύρος περίπου 1,8 μέτρων με την ίδια να λέει ότι «αρχικά δεν ένιωθα πόνο γιατί η αδρεναλίνη είχε “χτυπήσει κόκκινο”».

Η πολιτεία της Φλόριντα θεωρείται η «πρωτεύουσα» των επιθέσεων από καρχαρίες καθώς από τις 57 που καταγράφηκαν το 2022, στις δικές της παραλίες συνέβησαν οι 16.