Η Ισπανία θα δαπανήσει 2,2 δισ. ευρώ για να μετριάσει τον αντίκτυπο της ξηρασίας

Η Ισπανία θα δαπανήσει 2,2 δισ. ευρώ για να μετριάσει τον αντίκτυπο της ξηρασίας

Η κυβέρνηση θα κατασκευάσει νέες υποδομές, όπως μονάδες αφαλάτωσης

Η ισπανική κυβέρνηση έχει προβλέψει ποσό που ανέρχεται συνολικά σε 2,19 δισεκ. ευρώ ώστε να βοηθήσει να μετριαστεί ο αντίκτυπος της παρατεταμένης και επιδεινούμενης ξηρασίας στη χώρα, δήλωσε σήμερα η υπουργός Περιβάλλοντος Τερέσα Ριμπέρα.

Μόνο το υπουργείο της θα δαπανήσει 1,4 δισ. ευρώ για να κατασκευάσει νέες υποδομές, όπως μονάδες αφαλάτωσης, να διπλασιάσει την επαναχρησιμοποίηση αστικών υδάτων και να μειώσει τέλη και δασμούς για τους πληττόμενους αγρότες.

Το υπουργείο Γεωργίας θα παράσχει 784 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να υποστηρίξει τη γεωργική παραγωγή στη χώρα που είναι εξαγωγέας-κλειδί στην Ευρώπη φρούτων και λαχανικών και να μετριάσει τα βάρη των αγροτών από την ξηρασία και τα αυξανόμενα κόστη.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, το πακέτο μέτρων περιλαμβάνει απαγόρευση εργασίας σε εξωτερικούς χώρους στη διάρκεια ακραίων συνθηκών ζέστης, καθώς η χώρα προσπαθεί να προσαρμοστεί στα αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής.

Η Ισπανία υποφέρει από μεγάλης διάρκειας ξηρασία, με την πιο άνυδρη αρχή του χρόνου αφότου άρχισαν να τηρούνται αρχεία, να καταγράφεται τους πρώτους τρεις μήνες του 2023.