Διάσημος γαστρεντερολόγος προειδοποιεί για 5 τροφές που δεν θα έτρωγε ποτέ

Διάσημος γαστρεντερολόγος προειδοποιεί για 5 τροφές που δεν θα έτρωγε ποτέ

Ποια είναι τα τρόφιμα που βοηθούν τον οργανισμό να παραμένει υγιής, σύμφωνα με τον γιατρό Sarmed Sami

Με την ακρίβεια να έχει χτυπήσει... κόκκινο παγκοσμίως η παλιά-κακή συνήθεια να ψωνίζουμε ότι βρούμε μπροστά μας στο σούπερ μάρκετ τείνει να μειωθεί. Βεβαίως, όσοι κοιτάνε μόνο το κόστος κινδυνεύουν να αγοράσουν τρόφιμα που κάνουν πολύ κακό στην υγεία τους, όπως τονίζει ο διάσημος γαστρεντερολόγος, Sarmed Sami, ο οποίος εξηγεί ποια είναι 5 πράγματα που δεν θα έτρωγε ποτέ

Ο γιατρός μίλησε στην Mailonline ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, ενώ απαριθμεί τις τροφές, τις οποίες γνωρίζει ότι κάνουν ζημιά στην υγεία.

  1. Επεξεργασμένο κρέας: Αυτά είναι κρέατα που διατηρούνται σε διαδικασίες που περιλαμβάνουν το κάπνισμα, τη σκλήρυνση, το αλάτισμα και την προσθήκη συντηρητικών. Και ενώ έχουν υψηλή γεύση, έχουν χαμηλά οφέλη για την υγεία.
  2. Γαλακτοκομικά προϊόντα υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά: Τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιλαμβάνουν γάλα, κρέμα γάλακτος και τυρί, τα οποία παρέχουν στο σώμα πρωτεΐνες και πηγή ασβεστίου, ωστόσο παρά τα οφέλη τους για την υγεία, τα γαλακτοκομικά προϊόντα δεν είναι για όλους. Η δυσανεξία στη λακτόζη είναι μία από τις πιο κοινές τροφικέςδιαταρραχές που επηρεάζουν 3,25 εκατομμύρια ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
  3. Τηγανητά τρόφιμα: Το μόνο θετικό στα τηγανητά τρόφιμα είναι η γεύση τους. Όταν πρόκειται για το σώμα μας, είναι ένα μεγάλο όχι-όχι. «Τα τηγανητά μπορούν να προκαλέσουν στομαχικά προβλήματα, καθώς επιβραδύνουν την εκκένωση του στομάχου λόγω των υψηλών ποσοτήτων λίπους», είπε ο δόκτωρ Sami και συμπλήρωσε: «Αυτό σημαίνει ότι το φαγητό χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να αφομοιωθεί και μπορεί να οδηγήσει σε ναυτία και κοιλιακή δυσφορία».
  4. Ζαχαρούχα ποτά: Η κατανάλωση ζαχαρούχων ποτών δεν φέρνει οφέλη για την υγεία και αυτό περιλαμβάνει χυμούς φρούτων, εάν καταναλώνονται υπερβολικά. Η υπερβολή στη ζάχαρη συνδέεται με την αύξηση του σωματικού βάρους, έναν παράγοντα κινδύνου για πολλές ασθένειες. Μπορεί επίσης να επηρεάσει την υγεία του εντέρου σας.
  5. Έτοιμα γεύματα: Μπορεί να είναι βολικά, αλλά τα έτοιμα γεύματα έχουν κόστος στην υγεία. «Τα επεξεργασμένα τρόφιμα (UPF) συχνά περιέχουν πολλή πρόσθετη ζάχαρη, λίπος, αλάτι καθώς και πολλές άλλες χημικές ουσίες, συντηρητικά και γαλακτωματοποιητές και συνδέονται με μεταβολικές αλλαγές και χειρότερη υγεία», ξεκαθάρισε ο γιατρός.

Ποια τρόφιμα πρέπει να καταναλώνουμε

Ο γαστρεντερολόγος εξηγεί ποια τρόφιμα κάνουν καλό στην υγεία μας. Τονίζει ότι πρέπει να καταναλώνουμε πολλά φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Αυτές οι τροφές υποστηρίζουν το σώμα, ενισχύουν την ευεξία και μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιων ασθενειών.