ΗΠΑ: Το πρόσωπο του δολοφόνου – Ο μακελάρης του Τέξας αποκάλυψε σε βίντεο γιατί σκόρπισε τον θάνατο

ΗΠΑ: Το πρόσωπο του δολοφόνου – Ο μακελάρης του Τέξας αποκάλυψε σε βίντεο γιατί σκόρπισε τον θάνατο

Αυτοπροσδιοριζόταν ως «Incel», δηλαδή ως ένας άνδρας ο οποίος δεν έλκυε τις γυναίκες

Δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους τον λόγο που ο 31χρονος Μαουρίσιο Γκαρσία σκότωσε 8 ανθρώπους στο Τέξας, με τον μακελάρη να αποκαλύπτει το πρόσωπό του σε ένα ανατριχιαστικό βίντεο.

Ο άνδρας, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών το περασμένο Σάββατο, είχε προγραμματίσει τη δημοσίευση ενός βίντεο στο YouTube, μετά θάνατον στο οποίο έκανε την αποκάλυψη του προσώπου του.

Ο Γκαρσία αυτοπροσδιοριζόταν στο βίντεο ως «Incel», δηλαδή ως ένας άνδρας ο οποίος δεν έλκυε τις γυναίκες, προσθέτοντας πως καμία τους δεν έχει πλέον συναισθήματα, σε ένα μισογυνιστικό παραλήρημα.

 

Προφανώς ο λογαριασμός του Γκαρσία, ο οποίος είχε το ψευδώνυμο Psychovision, έχει αφαιρεθεί ενώ το υλικό που διατηρούσε ο 31χρονος ήταν κατά βάση εξτρεμιστικής ιδεολογίας.

Οι επιθέσεις ενόπλων αποτελούν μάστιγα στις ΗΠΑ, όπου από την αρχή του έτους έχουν καταγραφεί 198 «mass shootings» (σ.σ. όρος που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές αρχές για επιθέσεις με πυροβόλα όπλα που έχουν ως απολογισμό τέσσερα ή περισσότερα θύματα), σύμφωνα με τον εξειδικευμένο ιστότοπο Gun Violence Archive.

Ο αριθμός αυτός είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί (σε αυτήν την χρονική περίοδο του έτους) από το 2016.