Ουκρανία: Στην Μαριούπολη οι κατακτητές άρχισαν να επιστρατεύουν ντόπιους στον ρωσικό στρατό

Ουκρανία: Στην Μαριούπολη οι κατακτητές άρχισαν να επιστρατεύουν ντόπιους στον ρωσικό στρατό

Σύμφωνα με τις εξόριστες ουκρανικές αρχές της πόλης

Η Ουκρανική διοίκηση της κατεχόμενης από την Ρωσία, Μαριούπολης, ανακοίνωσε ότι οι ρωσικές αρχές αρχίζουν επιστράτευση στην πόλη. Στα κανάλια Telegram των τοπικών ουκρανικών αρχών δημοσιεύεται φωτογραφία με κλήτευση να παρουσιασθεί στον στρατό που έλαβε ένας ντόπιος.

Πρώτοι που θα περάσουν ιατρικές εξετάσεις από όσους κληθούν να καταταγούν στον στρατό θα είναι οι εργαζόμενοι στον «δημόσιο» τομέα, εκτιμά το τοπικό δημοτικό συμβούλιο.

«Το στρατολογικό γραφείο έστειλε ήδη την πρώτη ομάδα των δημοσίων υπαλλήλων να περάσει από στρατιωτική επιτροπή που είναι αρμόδια για την επιστράτευση», δήλωσε ο σύμβουλός του Ουκρανού δημάρχου της Μαριούπολης Πιότρ Αντριούσενκο.

«Οι κατακτητές αναζητούν ήδη πολίτες, οι οποίοι δεν εκπληρώνουν την «στρατιωτική τους υποχρέωση». Ο εχθρός σχεδιάζει να καλέσει του άνδρες να καταταγούν έως τον Αύγουστο. Η Ρωσία εξακολουθεί να σκοτώνει του αμάχους Ουκρανούς με νέες μεθόδους. Πιστεύουμε όμως στις Ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και περιμένουμε την απελευθέρωση της πόλης μας», δήλωσε ο δήμαρχος της Μαριούπολης Βαντίμ Μποϊτσένκο, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ.