Πακιστάν: Όχλος λίντσαρε μέχρι θανάτου θρησκευτικό ηγέτη – Η ομιλία του δεν άρεσε στους ντόπιους.

Πακιστάν: Όχλος λίντσαρε μέχρι θανάτου θρησκευτικό ηγέτη – Η ομιλία του δεν άρεσε στους ντόπιους.

Προσοχή! Σκληρό βίντεο

Θύμα ξυλοδαρμού, ο οποίος οδήγησε στο θάνατο, έπεσε ένας θρησκευτικός ηγέτης στο Πακιστάν καθώς μετά από ομιλία του η οποία κατηγορήθηκε ως «βλασφημία», δέχτηκε την άγρια επίθεση του πλήθους.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Al-Jazeera, το περιστατικό σημειώθηκε στην επαρχία Khyber Pakhtunkhwa, με θύμα τον Nigar Alam, ο οποίος έδινε ομιλία στο χωριό Sawaldher, η οποία ωστόσο δεν άρεσε ιδιαίτερα στους ντόπιους.

Ο Alam δέχτηκε την επίθεση του πλήθους, σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχου, καθώς μερικές του αναφορές έγιναν αιτία να κατηγορηθεί για βλασφημία.

 

Η αστυνομία αρχικά κατάφερε να φυγαδεύσει τον Alam σε κοντινό κατάστημα αλλά ο όχλος κατάφερε να εισβάλει, να τραβήξει τον άτυχο άνδρα στο δρόμο και να τον ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου με ξύλα και σίδερα. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Η σορός του Alam μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να γίνει η απαραίτητη νεκροψία-νεκροτομή.

«Έχουμε μια πρώτη εικόνα για όσα έχουν συμβεί ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε τις απαντήσεις της νεκροψίας», ανέφερε αξιωματούχος στο Al-Jazeera.

H κατηγορία της βλασφημίας θεωρείτε μια από τις βαρύτερες στην ισλαμική κοινότητα του Πακιστάν και συχνά υπάρχουν ξυλοδαρμοί μέχρι θανάτου σε χωριά.

Τελευταίο περιστατικά που καταγράφηκε, ήταν στην πόλη Λαχόρ, όπου πλήθος εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα και πήρε έναν άνδρα ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βλασφημία.