Ουκρανός δημοσιογράφος σκοτώθηκε από πυρά Ρώσων σκοπευτών στη Χερσώνα

Ουκρανός δημοσιογράφος σκοτώθηκε από πυρά Ρώσων σκοπευτών στη Χερσώνα

Ο Ιταλός ανταποκριτής της La Repubblica τραυματίστηκε

Ένας Ουκρανός δημοσιογράφος, που συνεργαζόταν με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, σκοτώθηκε από πυρά ελεύθερου σκοπευτή στη νότια Ουκρανία ενώ ένας Ιταλός συνάδελφός του τραυματίστηκε, όπως έγινε γνωστό σήμερα από την εφημερίδα.

«Ο ανταποκριτής μας Κοράντο Τσουνίνο και ο συνεργάτης του Μπόγκνταν Μπίτικ, έπεσαν σε ενέδρα Ρώσων ελευθέρων σκοπευτών σήμερα στα προάστια της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία. Δυστυχώς, ο Μπόγκνταν Μπίτικ δεν επέζησε: αφήνει πίσω του τη σύζυγο και έναν γιο. Ο Κοράντο, τραυματισμένος στον ώμο, νοσηλεύεται στη Χερσώνα» ανέφερε η εφημερίδα στην ανακοίνωσή της.

Οι δύο δημοσιογράφοι, που κάλυπταν τον πόλεμο από την αρχή της ρωσικής εισβολής, φορούσαν αλεξίσφαιρα γιλέκα με την ένδειξη «Τύπος». Βρίσκονταν κοντά στην κυριότερη γέφυρα της Χερσώνας όταν δέχτηκαν την επίθεση, μετέδωσε το ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Χτυπηθήκαμε. Είδα τον Μπόγκνταν στο έδαφος, δεν κουνιόταν. Προσπάθησα να τον καλέσω, δεν απαντούσε. Μετά στάθηκα στα πόδια μου για να βγω από τη γραμμή του πυρός και έτρεξα μέχρι που είδα ένα πολιτικό αυτοκίνητο. Αιμορραγούσα, με μετέφεραν στο νοσοκομείο» είπε ο Ιταλός ρεπόρτερ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η σορός του Ουκρανού δημοσιογράφου δεν έχει ανακτηθεί ακόμη, λόγω της παρουσίας των ελευθέρων σκοπευτών στην περιοχή.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι είπε ότι η ιταλική πρεσβεία στο Κίεβο θα οργανώσει την επιστροφή του Κοράντο Τσουνίνο στην Ιταλία.