Έλον Μασκ: Mπλε τικ μόνο για όσους πληρώνουν στο Twitter

Έλον Μασκ: Mπλε τικ μόνο για όσους πληρώνουν στο Twitter

Όσοι δεν πλήρωσαν τη συνδρομή - ανεξαρτήτως του πόσο διάσημοι είναι - έχασαν το πολυπόθητο σήμα

Το είπε και το έκανε ο Έλον Μασκ: από χθες αποχαιρέτησαν το μπλε τικ στον λογαριασμό τους στο Twitter όσοι το είχαν πάρει επί προηγούμενης διοίκησης, αλλά δεν είχαν πληρώσει τη συνδρομή των 9,92 ευρώ τον μήνα ή 104,16 ευρώ τον χρόνο (η τιμή διαφέρει ελαφρώς ανά χώρα).

Ακόμα και παγκοσμίου φήμης προσωπικότητες με εκατομμύρια followers δεν αποτέλεσαν εξαίρεση στον κανόνα. Ανάμεσα σε αυτούς που δεν έχουν πια πιστοποιημένο λογαριασμό είναι η Μπιγιονσέ, ο Μπεν Στίλερ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, η Μόνικα Λεβίνσκι, ο Μπιλ Γκέιτς, ο Πάπας Φραγκίσκος, ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο ιδρυτής του Twitter Τζάκ Ντόρσεϊ.

 

Αλλά και κρατικές υπηρεσίες, δημοσιογραφικοί όμιλοι, ακαδημαϊκοί και πανεπιστήμια αποχαιρέτησαν το πολυπόθητο σήμα.

Το Twitter πρωτοεισήγαγε το μπλε τικ το 2009, όταν πρώην επαγγελματίας παίκτης του μπέιζμπολ έκανε μήνυση στην εταιρεία κατηγορώντας το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι επιτρέπει τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών. Από τότε, το μπλε τικ έγινε ένα σύμβολο στάτους και απόδειξη αυθεντικότητας ενός λογαριασμού.

Υπάρχουν φόβοι ότι με την απώλεια του μπλε τικ οι ψεύτικοι λογαριασμοί που μιμούνται διάσημα πρόσωπα θα κάνουν «πάρτι» στο Twitter του Μασκ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι σε λίγο καιρό μόνο tweets από λογαριασμούς με μπλε τικ θα εμφανίζονται στην αρχική σελίδα κάθε χρήστη.

Τέλος, υπάρχει ανησυχία ότι η αλλαγή αυτή θα φέρει ακόμα μεγαλύτερη παραπληροφόρηση στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

12,6 δισ. φτωχότερος ο Μασκ

Πάντως, η αλλαγή αυτή στο Twitter, σε συνδυασμό με την αποτυχία της εκτόξευσης του Starship και τα απογοητευτικά αποτελέσματα της Tesla για το πρώτο τρίμηνο δεν ήταν κάτι εύκολο για τον Μασκ.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, μέσα σε κάτι παραπάνω από ένα 24ωρο ο άλλοτε πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου έχασε 12,6 δισ. δολάρια.

Τις πιο άμεσες συνέπειες είχε η πτώση της μετοχής της Tesla, όπου το μερίδιο του Ελον Μασκ συγκροτεί το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του ύψους 163,9 δισ. δολαρίων.