Ισραήλ: Στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν δυο Παλαιστίνιους ένοπλους στη Δυτική Όχθη

Ισραήλ: Στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν δυο Παλαιστίνιους ένοπλους στη Δυτική Όχθη

«Η επιτυχής επιχείρησή τους απέτρεψε μια επίθεση κατά Ισραηλινών πολιτών», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν σήμερα δυο Παλαιστίνιους ένοπλους οι οποίοι είχαν ανοίξει πυρ εναντίον στρατιωτικού φυλακίου κοντά σε εβραϊκό οικισμό στo βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσαν ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας και υψηλόβαθμος Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

«Η επιτυχής επιχείρησή τους απέτρεψε μια επίθεση κατά Ισραηλινών πολιτών», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ σε ανακοίνωση.

«Συγχαίρω τους στρατιώτες που εξουδετέρωσαν δύο τρομοκράτες οι οποίοι είχαν ανοίξει πυρ εναντίον τους κοντά στο Ελόν Μορέχ», εβραϊκό οικισμό που βρίσκεται κοντά στην παλαιστινιακή πόλη Ναμπλούς, έγραψε στο Twitter.

Νωρίτερα ο στρατός είχε ανακοινώσει ότι οι δυνάμεις του «εξουδετέρωσαν δύο ένοπλους δράστες», ενώ υψηλόβαθμος Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πληροφορήθηκε για τον θάνατο των δύο Παλαιστινίων, η ταυτότητα των οποίων δεν έχει ανακοινωθεί επί του παρόντος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, οι ισραηλινοπαλαιστινιακή βία έχει ενταθεί φέτος, με συχνές επιδρομές του ισραηλινού στρατού εν μέσω πολλών παλαιστινιακών επιθέσεων. Περισσότεροι από 90 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους μαχητές ενόπλων οργανώσεων αλλά και άμαχοι, έχουν χάσει τη ζωή τους όπως και τουλάχιστον 19 Ισραηλινοί και ξένοι πολίτες, από τον Ιανουάριο.

Οι εντάσεις είναι ιδιαίτερα αυξημένες καθώς συμπίπτουν χρονικά ο ιερός μήνας του Ραμαζανιού για τους μουσουλμάνους και το εβραϊκό Πάσχα.