ΗΠΑ: Εκτροχιάστηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες τρένο που μετέφερε αιθανόλη στην Μινεσότα – Δείτε βίντεο

ΗΠΑ: Εκτροχιάστηκε και τυλίχθηκε στις φλόγες τρένο που μετέφερε αιθανόλη στην Μινεσότα – Δείτε βίντεο

Οι κάτοικοι της περιοχής διατάχθηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους

Ένα τρένο που μετέφερε αιθανόλη και σιρόπι καλαμποκιού, εκτροχιάστηκε και έπιασε φωτιά στη Μινεσότα νωρίς το πρωί της Πέμπτης και οι κάτοικοι της περιοχής διατάχθηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η αμαξοστοιχία της BNSF εκτροχιάστηκε στην πόλη Ρέιμοντ, περίπου 161 χλμ. δυτικά της Μινεάπολης, περίπου στη 1:00 π.μ., σύμφωνα με δήλωση του σερίφη της κομητείας Καντιγιόχι, Έρικ Τόλεφσον. Η αμαξοστοιχία «είχε πολλά βαγόνια που εκτροχιάστηκαν” και αρκετά έπιασαν φωτιά, δήλωσε ο Τόλεφσον. Τα σπίτια σε μια περιοχή μισό μίλι (800 μέτρα) γύρω από το σημείο εκκενώθηκαν, σύμφωνα με τον ίδιο και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε καταφύγιο στο κοντινό Prinsburg.

Η ασφάλεια των σιδηροδρόμων βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε εθνικό επίπεδο από τότε που ένα τρένο εκτροχιάστηκε και έπιασε φωτιά κοντά στην Ανατολική Παλαιστίνη του Οχάιο. Περίπου η μισή από αυτή την πόλη των περίπου 5.000 κατοίκων κοντά στα σύνορα με την Πενσυλβάνια χρειάστηκε να εκκενωθεί αφού οι αρμόδιοι αποφάσισαν να απελευθερώσουν και να κάψουν τοξικά χημικά.

Οι ομοσπονδιακές ρυθμιστικές αρχές και μέλη του Κογκρέσου έχουν προτείνει μεταρρυθμίσεις στις οποίες θέλουν να προβούν οι σιδηροδρομικές εταιρείες για να αποτρέψουν μελλοντικούς εκτροχιασμούς.