Γιατί ο CEO των Starbucks θα κάνει βάρδια στα καφέ της αλυσίδας μία φορά τον μήνα

Γιατί ο CEO των Starbucks θα κάνει βάρδια στα καφέ της αλυσίδας μία φορά τον μήνα

Αφιέρωσε πολλές ώρες δουλεύοντας για να μάθει πώς λειτουργεί η επιχείρηση

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των Starbucks, Laxman Narasimhan, ανέλαβε το «τιμόνι» τη Δευτέρα και θα ηγηθεί της συνέλευσης των μετόχων της εταιρείας την Πέμπτη. Ωστόσο, ανακοίνωσε στους υπαλλήλους ότι θα κάνει βάρδια στα καφέ της αλυσίδας μια φορά τον μήνα, ενώ προηγήθηκε η εκπαίδευσή του για να μάθει πώς λειτουργεί η επιχείρηση.

«Για να μείνουμε κοντά στην κουλτούρα και τους πελάτες μας, καθώς και στις προκλήσεις και τις ευκαιρίες μας, σκοπεύω να συνεχίσω να εργάζομαι σε καταστήματα για μισή μέρα κάθε μήνα και περιμένω από κάθε μέλος της ηγετικής ομάδας να διασφαλίσει επίσης ότι τα support centers θα μείνουν συνδεδεμένα και αφοσιωμένα στις πραγματικότητες των καταστημάτων μας, για συζήτηση και βελτίωση», έγραψε σε επιστολή προς τους εργαζόμενους το πρωί της Πέμπτης, σύμφωνα CNBC.

Ο Narasimhan εντάχτηκε στα Starbucks τον Οκτώβριο και έκανε 40 ώρες εκπαίδευσης ως barista, φορώντας κανονικά την πράσινη ποδιά, ώστε να μάθει πως λειτουργούν οι καφετέριες της παγκόσμιας αλυσίδας. Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος, θα συνεχίσει να κάνει βάρδιες μία φορά τον μήνα.

Κατά το παρελθόν, ο Narasimhan ήταν διευθύνων σύμβουλος της Reckitt, η οποία κατέχει μάρκες όπως η Lysol και η Durex. Στο παρελθόν εργαζόταν στην PepsiCo και την McKinsey.