Γαλλία: Σε αναβρασμό η χώρα με επεισοδιακές κινητοποιήσεις για το συνταξιοδοτικό – «Μακρόν, παραιτήσου»

Γαλλία: Σε αναβρασμό η χώρα με επεισοδιακές κινητοποιήσεις για το συνταξιοδοτικό – «Μακρόν, παραιτήσου»

Συνολικά μέσα σε τρεις μέρες έχουν πραγματοποιηθεί 61 συλλήψεις

Σε αναβρασμό παραμένει η Γαλλία λόγω των κινητοποιήσεων για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού που προσπαθεί να περάσει η κυβέρνηση χωρίς ψηφοφορία στην Εθνοσυνέλευση, καθώς συνεχίστηκαν για τρίτη βραδιά οι άγριες συγκρούσεις στο Παρίσι μεταξύ της αστυνομίας και διαδηλωτών.

 

«Μακρόν, παραιτήσου» και «ο Μακρόν θα σπάσει, εμείς θα νικήσουμε» ήταν τα συνθήματα που φώναζε το πλήθος στην Πλας ντ’ Ιταλί, στο νότιο Παρίσι. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και συγκρούστηκε με ορισμένες ομάδες διαδηλωτών που πυρπόλησαν κάδους απορριμμάτων.

 

Οι δημοτικές αρχές απαγόρευσαν τις συγκεντρώσεις στην κεντρική Πλας ντε λα Κονκόρντ και στα γειτονικά Ηλύσια Πεδία, έπειτα από δύο συνεχόμενες νύχτες ταραχών στη γαλλική πρωτεύουσα που οδήγησαν σε 61 συλλήψεις.

 

Το βράδυ του Σαββάτου, στη γαλλική πρωτεύουσα, μια ομάδα φοιτητών και ακτιβιστών της συλλογικότητας «Διαρκής Επανάσταση» μπήκαν στο εμπορικό κέντρο Forum des Halles, προέτρεψαν τον κόσμο να κατέβει σε γενική απεργία και φώναζαν «Παρίσι, ξεσηκώσου».

 

Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Λυών, η οποία χρειάστηκε να τερματιστεί μετά από αίτημα του δημάρχου λόγω της παρουσίας «εχθρικών ομάδων». Και εκεί σημειώθηκαν επεισόδια με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων.