Βρετανία: Κυβερνητική δράση για τον περιορισμό των συνεπειών από την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας

Βρετανία: Κυβερνητική δράση για τον περιορισμό των συνεπειών από την κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας

Σύμφωνα με τον υπουργό των Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ

Ο Βρετανός υπουργός των Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ δήλωσε σήμερα ότι ο ίδιος συνεργάζεται με τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ, αλλά και με τον διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι προκειμένου “να αποφευχτούν ή να ελαχιστοποιηθούν οι συνέπειες” που προκύπτουν από το χάος γύρω από τη θυγατρική της αμερικανικής τράπεζας Silicon Valley Bank (SVB) στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Εργαζόμαστε σταθερά το Σαββατοκύριακο στη διάρκεια της νύχτας”, δήλωσε ο Χαντ στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News. “Θα παρουσιάσουμε πολύ σύντομα, σχέδια, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις ανάγκες οικονομικής ρευστότητας και να πληρώσουν το προσωπικό τους”.

Ο Χαντ δήλωσε ότι οι προσπάθειες επικεντρώνονται στην εξεύρεση “μιας μακροπρόθεσμης λύσης που ελαχιστοποιεί ή ακόμη και αποφεύγει συνολικά, απώλειες για μερικές από τις περισσότερο υποσχόμενες εταιρίες μας”.

Η δραματική κατάρρευση της αμερικανικής τράπεζας SVB Financial Group, που είχε ως αντικείμενο τη δανειοδότηση νέων εταιριών (startup) στον τομέα της τεχνολογίας, ήταν το μεγαλύτερο τραπεζικό συμβάν, από την οικονομική κρίση του 2008.

Με δεδομένη τη σημασία που είχε η τράπεζα SVB για τους πελάτες της, η κατάρρευσή της θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για μερικές εταιρίες, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Χαντ.