ΗΠΑ: Επιβάτης ιδιωτικού τζετ σκοτώθηκε από τις αναταράξεις

ΗΠΑ: Επιβάτης ιδιωτικού τζετ σκοτώθηκε από τις αναταράξεις

Στο αεροπλάνο επέβαιναν άλλα δύο άτομα και δύο μέλη πληρώματος

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του εξαιτίας ισχυρών αναταράξεων σε πτήση ιδιωτικού τζετ στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNN το Bombardier CL30 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Ντίλαντ-Χόπκινς στο Νιού Χαμσάιρ με προορισμό τη Βιρτζίνια. Όμως, έπειτα από σφοδρές αναταράξεις, τελικά προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Κονέκτικατ περίπου στις 16:00 -τοπική ώρα- της Παρασκευής. «Το NTSB διερευνά το συμβάν αναταράξεων της 3ης Μαρτίου που περιελάμβανε ένα αεροπλάνο Bombardier Challenger 300, που εκτράπηκε στο Windsor Locks του Κονέκτικατ και είχε ως αποτέλεσμα θανατηφόρο τραυματισμό σε έναν επιβάτη», ανακοίνωσε μέσω Twitter το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών στις ΗΠΑ.

Τρεις επιβάτες και δύο μέλη του πληρώματος επέβαιναν στο ιδιωτικό τζετ, σύμφωνα με το CNN. Έρευνα για το περιστατικό διενεργούν η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών και το FBI. Δεν υπήρξε καμία επίπτωση στις λειτουργίες του αεροδρομίου, σύμφωνα με δήλωση της Αρχής του αεροδρομίου του Κονέκτικατ.

Το γραφείο του επικεφαλής ιατροδικαστή του Κονέκτικατ επρόκειτο να διεξαγάγει νεκροψία το Σάββατο στον επιβάτη που πέθανε, είπε ένας εκπρόσωπος στο CNN. «Οι ερευνητές αφαίρεσαν τη συσκευή εγγραφής φωνής στο πιλοτήριο και τη συσκευή εγγραφής δεδομένων πτήσης και συνεχίζουν να συλλέγουν πληροφορίες από το πλήρωμα πτήσης, τον αερομεταφορέα και άλλους επιβάτες», έγραψε το Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών (NTSB)στην ανακοίνωσή του.

Μια προκαταρκτική αναφορά για το περιστατικό θα είναι διαθέσιμη σε δύο έως τρεις εβδομάδες.